Technische services

 

 • Onze beschikbare services
ALTERNATE biedt méér dan het leveren van een ruim assortiment, voordelige prijzen en snelle levertijden. Ons uitgangspunt is om klanten tevreden te stellen zowel voor, tijdens, als na de koop. Daarom bieden we onze klanten ook extra services aan: zodat u voor alles bij ons terecht kunt.
Onze medewerkers worden continue bijgeschoold over technische- en productontwikkelingen om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Of het nou gaat om het assisteren bij het samenstellen van uw droom computer, het retourneren van een verkeerd geplaatste bestelling of hulp bij een onverhoopt opgetreden defect: ALTERNATE staat voor u klaar.

Wat voor service vraag heeft u?
 • Inbouwen en reparaties
Inbouwen van een component

Stel u heeft een nieuw component gekocht, maar u weet niet precies hoe dit in uw PC gebouwd dient te worden. Wij doen het graag voor u. Onze in-house technische dienst kan o.a. voor u inbouwen: harddisk, DVD/Blu-ray speler, controllerkaart, geheugenmodules, grafische kaart, geluidskaart, netwerkkaart en TV kaart. Dit geldt enkel voor bij ALTERNATE aangeschafte producten.

 

Reparaties

Uw computer of notebook repareren is voor ons ook geen probleem. Ook wanneer de desbetreffende computer of notebook niet bij ALTERNATE is gekocht, of u de computer zelf gebouwd heeft. Om vast te stellen wat het probleem is nemen wij het product in voor een diagnose. Daarna stellen wij vrijblijvend een offerte op ter reparatie van het systeem. Indien u ons akkoord geeft om de reparatie uit te voeren dan betaalt u de reparatiekosten, inclusief eventueel te vervangen onderdelen. Wanneer u besluit geen reparatie te laten uitvoeren dan betaalt u diagnose kosten (met een minimum van 30,-).

Let op: ALTERNATE repareert alleen systemen met een legale Windows versie. Wij behouden ons het recht voor systemen die ter reparatie worden aangeboden te weigeren.

 

En nog veel meer…

Ook tot de mogelijkheden behoren: inbouwen van componenten in notebooks, vervangen van onderdelen in uw computer, mini assemblages uitvoeren* en uw computer herassembleren bij eventuele hardwarematige problemen.

 

Kortom: veel is mogelijk. Voor een totaaloverzicht van onze inbouw en reparatie services verwijzen we u graag door naar de prijslijst.

 

* Een mini assemblage houdt in: het assembleren van uw moederbord, processor, koeler en geheugenmodule(s).


 • Software installaties
Software installaties en updates

Ook software of een Windows (her)installatie kan door ons uitgevoerd worden, (mits de software bij ALTERNATE is gekocht) en ook BIOS updates kunnen wij voor u verzorgen.

 

De prijzen voor software installeren kunt u vinden in onze prijslijst.

 


 • Overige services
Reinigen systeem

Na verloop van tijd wordt uw computer stoffig. De stof nestelt zich in de onderdelen en zorgt voor een slechtere luchtverplaatsing, waardoor uw systeem warmer wordt. U doet er goed aan om uw computer van tijd tot tijd voorzichtig te stofzuigen. Indien u bang bent iets te beschadigen, dan kunnen wij uw systeem tegen een kleine vergoeding voor u reinigen.

 

Advies bij aanschaf

Bent u op zoek naar een nieuwe computer en wilt u advies over wat het beste bij uw wensen en budget past? Dan bent u bij het goede adres. Onze gespecialiseerde verkopers zullen u graag te woord staan.

 

Zakelijke dienst verlening

Speciaal voor onze zakelijke klanten bieden wij in samenwerking met betrouwbare partners een scala aan extra services aan. Een greep uit het assortiment:

 • PC-systemen op maat; naast de standaard servers en ALTERNATE Zakelijke PC-systemen kunt u volledig naar uw behoefte één of meerdere PC’s samenstellen.
 • Onsite Support Service: in geval van hardware problemen bij ALTERNATE PC-systemen bent u hiermee voorzien van garantie bij u op het kantoor.
 • Full Service IT Solutions; voor onder andere;
  • Advies over het inrichten van uw werkomgeving
  • Installatie en configuratie van apparatuur en software
  • Support en beheer
 • ALTERNATE Zakelijk Express; speciaal voor spoedleveringen, waarmee een bestelling op dezelfde dag of zelfs binnen twee uur geleverd kan worden.
 • Corporate inkoopmodules; geheel naar wens kunt u hiermee snel en overzichtelijk inkopen en is de inkoopmodule volledig aan uw eigen software systemen te koppelen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze vakkundige accountmanagers van de zakelijke afdeling.

ALTERNATE Zakelijk

Website: www.alternate.nl/zakelijk

 

Technische ondersteuning

Krijgt u uw zojuist gekochte product niet goed aangesloten, werkt deze niet naar behoren, of heeft u het vermoeden dat het defect is? Indien u tegen technische problemen aanloopt met uw product dan bieden wij u ondersteuning. Hoe moeilijk of makkelijk de vraag ook is, bij onze technische dienst kunt u terecht. Zelfs na het verlopen van de garantieperiode zullen wij ons best doen om u nog van dienst te kunnen zijn.

 

Bent u benieuwd naar de prijzen van één of meerdere bovenstaande services? Bekijk dan onze prijslijst.


 • Service prijslijst
Hieronder vindt u de prijzen van de door onze technische dienst geleverde services. De genoemde prijzen zijn standaard prijzen. Mocht de situatie dat rechtvaardigen dan zullen wij met u over de te betalen prijs vooraf overleggen. Aan de prijslijst kunnen geen rechten worden ontleend. De door ALTERNATE samengestelde systemen worden op het geheugen na niet aangepast.

Handeling Kosten
Alleen inbouwen component in systeem1 Gratis
Inbouwen en installeren component systeem1 € 15,00
Inbouwen component notebook € 15,00
Vervangen moederbord, cpu, cpu koeler of voeding € 30,00
Mini assemblage2 € 15,00
Reiniging compleet systeem3 Gratis
   
(Her)Installatie Windows4 € 30,00
(Her)Installatie overige software4 € 15,00
BIOS updaten € 15,00

 

 1. Harddisk, DVD/Blu-rayspeler, controllerkaart, geheugenmodules, grafische kaart, geluidskaart, netwerkkaart, TV kaart. Indien bij ALTERNATE gekocht
 2. Een mini assemblage houdt in: assemblage van uw moederbord, processor, koeler en geheugenmodule(s).
 3. Het systeem (en eventuele onderdelen) dient bij ALTERNATE te zijn gekocht.
 4. Bij zowel Windows als overige software dient deze te zijn gekocht bij ALTERNATE. Alleen Windows 7, Windows 8 en Windows 10 worden ondersteund. Om een (her)installatie uit te voeren is de licentiecode benodigd.

 • Service aanvragen

Heeft u interesse in één of meerdere van onze aangeboden diensten? Neem dan contact op met onze technische dienst om een afspraak te maken.

 • Maandag t/m Vrijdag:09:00 - 18:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
 • Telefoon: +31 (0)180 - 44 08 44
 • E-mail: klantenservice@alternate.nl

 

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 180 440844.
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de