Let op: Door de grote drukte kan de bezorging van je pakket en een reactie van onze klantenservice langer duren dan je van ons gewend bent.
Kijk hier voor actuele informatie en veelgestelde vragen.
Alternate

Advies over bladblazers

Vind hier eenvoudig informatie over bladblazers

bekijk alle bladblazers bekijk alle bladblazers
Bladblazzer met opvangzak in actie

Waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een bladblazer

Bladblazers kun je het hele jaar door gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de herfstbladeren op je oprit of klein snoeiafval wat je produceert tijdens de voorbereiding van je tuin voor de lente. Natuurlijk heb je geen zin om al dat afval bij elkaar te vegen of te harken, daarom is een bladblazer echt een uitkomst! Hiermee blaas je alles op één hoop en kun je alles in één keer opruimen of zelfs direct versnipperen.

Maar welke bladblazer is nu geschikt voor jou? Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen voor het aanschaffen van een bladblazer.

Bijvoorbeeld:

  • Heb je een grote of een kleine tuin?
  • Wil je met een snoer werken of van alle bewegingsvrijheid kunnen genieten?
  • Wil je al het tuinafval in één keer versnipperen?
  • Rugzakmodel of koffermodel?

De verschillende bladblazers

Elektrische bladblazer

Elektrische bladblazers

Elektrische bladblazers worden het meest verkocht. Ze zijn voordelig in aanschaf en hebben weinig onderhoud nodig. Deze bladblazers zijn geschikt voor een kleine tot middelgrote tuin. Elektrische bladblazers maken minder lawaai ten opzichte van een benzine bladblazer. Het nadeel van een elektrische bladblazer is het korte snoer, hierdoor ben je erg beperkt in je bewegingsvrijheid. Als je geen verlengsnoer hebt, is het aan te raden om er gelijk één mee te bestellen. Sommige elektrische bladblazers hebben een variabele snelheid. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een grindpad hebt. Vind je het vervelend om te werken met een snoer? Dan is een accu of een benzine bladblazer meer geschikt.

Voordelen:
+ Voordelig in aanschaf
+ Weinig onderhoud nodig
+ Weinig lawaai
Nadelen:
- Altijd een verlengsnoer nodig
Accu bladblazer

Accu bladblazers

Accu bladblazers zijn geschikt voor de kleinere werkzaamheden en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn vaak licht en compact, zodat je eenvoudig en comfortabel in de tuin kunt werken. Ook deze bladblazers maken minder lawaai ten opzichte van een benzine bladblazer. Doordat je zonder snoer werkt, kun je eenvoudig alle plekjes en hoekjes in je tuin bereiken. Wel werk je natuurlijk op een accu en niets is vervelender om tijdens de werkzaamheden te moeten ondervinden dat je accu leeg is. We adviseren dan ook om altijd een tweede accu aan te schaffen, hiermee voorkom je natuurlijk dat je niet meer verder kunt werken.

Voordelen:
+ Weinig onderhoud nodig
+ Zonder snoer werken
+ Weinig lawaai
Nadelen:
- Accu kan snel leeg zijn
- Geschikt voor kleinere werkzaamheden
Benzine bladblazer

Benzine bladblazers

Benzine bladblazers zijn geschikt voor de grotere werkzaamheden en tuinen. Doordat deze bladblazers op benzine werken, heb je niet te maken met een snoer. Benzine bladblazers maken wel meer lawaai ten opzichte van elektrische bladblazers of bladblazers die op een accu werken. Het is dan ook aan te raden om gehoorbescherming te dragen vanaf 80 decibel of meer. Ze zijn vaak ook wat zwaarder en vergen meer onderhoud dan de andere modellen.

Voordelen:
+ Geschikt voor grotere oppervlaktes
+ Geschikt voor professioneel gebruik
+ Zonder snoer werken
Nadelen:
- Maakt meer lawaai
- Vergt meer onderhoud
Koffer en rugzakmodel bladblazer

Een koffermodel of een rugzakmodel?

Bladblazers zijn er in een koffer- of rugzakmodel. Een koffermodel is een handgedragen bladblazer en vind je vaak terug bij elektrische en accu bladblazers. Omdat accu en elektrische bladblazers licht en compact zijn, kun je ze eenvoudiger in je hand dragen. Bij benzine bladblazers is dit net anders. Omdat deze bladblazers zwaarder zijn en je grotere werkzaamheden verricht, kun je ze op je rug dragen, waardoor je prettiger werkt.

Gewicht
Het gewicht is natuurlijk ook iets om naar te kijken. Beschik je over een kleine tuin dan is een handgedragen bladblazer zeer geschikt. Het is natuurlijk ook belangrijk is dat je er comfortabel en gemakkelijk mee kunt werken. Het is daarom aan te raden om ook altijd op het gewicht te letten, zodat je deze eenvoudig kunt dragen.

Bladblazer met versnipperfunctie

Zuig- en versnipperfunctie

Als je direct van al je bladeren en klein tuinafval af wilt, is het verstandig om voor een bladblazer te kiezen met een zuig- en versnipperfunctie. Hiermee zuig je alle bladeren op en vang je ze op in een opvangzak. Met dit kleine tuinafval kun je eenvoudig je eigen compost maken. Omdat het tuinafval gereduceerd wordt, composteert het gemakkelijker en sneller. Bladblazers met een zuig- en versnipperfunctie worden ook wel tuinruimers genoemd. bekijk alle bladzuigers bekijk alle bladzuigers

Blaassnelheid bladblazer

Blaassnelheid

De blaassnelheid bepaalt hoe krachtig de bladblazer blaast. Hoe hoger de luchtsnelheid en hoe smaller de buis, des te krachtiger is de bladblazer. De blaassnelheid kan bij bladblazers oplopen tot wel 300 km/h. De benodigde blaassnelheid is afhankelijk van de grootte van je tuin en welke werkzaamheden je moet verrichten. Bladblazers met een blaassnelheid tot 250 km/h zijn geschikt voor de kleinere werkzaamheden, zoals bladeren van je oprit te verwijderen. Bladblazers met een blaassnelheid, meer dan 300 km/h, zijn geschikt voor grotere tuinen.

Helm met veiligheidsbril en gehoorbescherming

Geluidsniveau

Bladblazers maken lawaai, en zeker benzine bladblazers. Het is dan ook handig om te kijken naar het geluidsniveau dat een bladblazer produceert. Het geluidsniveau van bladblazers wordt aangegeven in decibellen. Een toename van 3 dB zorgt al voor een verdubbeling van het geluid. Vergeet niet, ook om je buren te vriend te houden, om te kijken naar het geluidsniveau.

Tuinhandschooenen

Veilig te werk gaan

Het is belangrijk dat je veilig te werk gaat. Denk daarom altijd aan geschikte werkkleding voor in de tuin. Werken met een bladblazer kan voor lawaai zorgen, zeker als je werkt met een benzine bladblazer. Het is daarom ook aan te raden om gehoorbescherming te dragen. Naast het wegblazen van bladeren en kleine takjes is het ook mogelijk om kleine steentjes weg te blazen. Vergeet dus ook niet je veiligheidsbril. Bij benzine bladblazers kunnen de motoren wat warmer worden ten opzichte van een accu of elektrische bladblazer.

Het onderhouden van je bladblazer

Elektrische en accu bladblazers zijn makkelijk te onderhouden. Doordat je tuinafval opzuigt of wegblaast, kan de binnenkant van de buis vervuild raken. Deze is eenvoudig te reinigen met een handborstel.

Tip: deze methode werkt het snelst, zodra het vuil is opgedroogd.

Benzine bladblazers vergen meer onderhoud. Als de benzine bladblazers tijdelijk niet wordt gebruikt is het aan te raden om de benzine af te tappen en de motor te laten draaien totdat deze afslaat. Hiermee verleng je de levensduur van de membranen in de carburateur. Het is verstandig om een benzine bladblazer te laten onderhouden, inspecteren of te repareren door een gespecialiseerd bedrijf.

TopsellersVoor :

Positie
Product
Beoordelingen
Prijs
Actie

Accessoires

/html/wacs/listing/listingContent?
1176998

Flymo FLY036 Neuswiel wielen Oranje

(2)
€ 9,99*
Adviesprijs € 10,99

Levertermijn onbekend

1177030

Flymo FLY024 Shredderdraad reserveonderdeel 5 stuks

(4)
€ 5,99*

Levertermijn onbekend

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de