Nog steeds wordt 98% van onze bestellingen op tijd geleverd! Meer info rondom de drukte >>
Tuinkalender januari
Tuinkalender januari

Blauwe regen snoeien

In januari is het weer tijd om de Blauwe regen bij te knippen. Snoei de zijtwijgen ongeveer 10 tot 15 centimeter terug. Let er wel op dat je dit tijdens vorstvrij weer doet. Houd er rekening mee dat je ook in juli/augustus de zijtakken snoeit. Deze kunnen dan tot ongeveer 40 centimeter worden terug geknipt. Hierdoor zal hij goed de winter doorkomen.

Sneeuw

Sneeuwvrije paden in je tuin zijn wel zo prettig. Toch lijkt dit altijd weer een enorm karwei, terwijl je het jezelf helemaal niet te moeilijk hoeft te maken. Gebruik een sneeuwschuiver om gemakkelijk en snel grote hoeveelheden sneeuw te verwijderen. Strooi daarna met een strooiwagen (voor grote oppervlakken) of handstrooier zout op de paden en je kunt weer veilig de tuin in.

De paden zullen niet het enige zijn wat bedekt wordt onder de sneeuw. Ook je planten zullen een wit laagje krijgen, wat voor hen alleen maar positief is. De sneeuw werkt namelijk als een isolerende laag waardoor de planten beschermd zijn. Let er wel op dat niet alle planten blij zijn met de sneeuw. Zo kunnen coniferen het zwaar te verduren krijgen. Door de druk van de sneeuw kunnen takken afbreken of ombuigen. Zorg er dus voor dat je sneeuw verwijderd.

Gebruik hiervoor:

handstrooiers en strooiwagens

Bollen in potten

Om de tuin op te fleuren kun je bloembollen in bakken planten. Zet ze in de tuin of op je terras voor een kleurrijk geheel. Je kunt veel verschillende bollen planten, bijvoorbeeld: narcissen, krokussen, blauwe druifjes en sneeuwklokjes.

Gebruik hiervoor:

handschoenen, tuinschepjes, tuinharkjes

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de