Nog steeds wordt 98% van onze bestellingen op tijd geleverd! Meer info rondom de drukte >>
Tuinkalender februari
Tuinkalender februari

Fruitbomen snoeien

In deze maand zijn de appel- en perenbomen weer aan de beurt. Door deze te snoeien kunnen er weer nieuwe takken aangroeien. Zorg er wel voor dat je dit tijdens een droge periode doet, waarbij de temperatuur het liefst boven de nul graden uitkomt. Knip de oude takken weg met een snoeischaar of takkenschaar. Begin bij de zijtakken, je kan de takken die naar binnen groeien en de takken die andere takken kruisen helemaal wegsnoeien. Hierdoor vangt de boom meer zonlicht.

Kalk strooien

In de winter is belangrijk om je gras extra te verzorgen. Om te voorkomen dat je gras verdroogt is het belangrijk om mos te verwijderen. Mos neemt namelijk veel water waardoor het water het gras niet kan bereiken. Door het strooien van kalk verhoogt de zuurgraad van je gazon waardoor het mos verschrompelt. De kalk zorgt er ook voor dat je gras mooi groen blijft! Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik een strooiwagen om de korrels goed over je gazon te verdelen.

Voorbereiden

Naast dat je deze maand al een paar dingen in de tuin kunt doen, kun je je ook alvast voorbereiden op de komende maanden. Kijk bijvoorbeeld eens wat je allemaal aan tuingereedschap hebt liggen. Misschien is er wel wat aan vervanging toe. Zijn al je snoeischaren nog scherp? Je kunt ze laten slijpen of nieuwe aanschaffen. Goede beschermende kleding is ook niet overbodig tijdens de werkzaamheden in de tuin. Kijk eens naar nieuwe handschoenen, laarzen of een veiligheidsbroek. Als je dit nu alvast klaar hebt liggen, dan kun je straks met goed weer meteen aan de slag!

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de