Nog steeds wordt 98% van onze bestellingen op tijd geleverd! Meer info rondom de drukte >>
Tuinkalender maart
Tuinkalender maart

Gras verticuteren

Ook in maart is het belangrijk om je gazon goed te onderhouden. Mocht er een moslaagje op je gras zitten dan kun je deze verwijderen door je gazon te verticuteren. Naast het verwijderen van dit viltlaagje zorg je er zo ook voor dat het gras meer zuurstof krijgt. Het kan weer ademen en neemt water en voedingsstoffen beter op. Je kunt het gras heel eenvoudig verticuteren met een verticuteerhark. Hiermee verwijder je heel voorzichtig het laagje mos. Voor grote oppervlaktes is een verticuteermachine nog handiger.

Aanslag tegels verwijderen

Om in de zomer te kunnen genieten van een schoon terras is het verstandig om deze al in het voorjaar goed te onderhouden. Aanslag op de tegels, zoals mossen, algen of schimmels moeten dus worden verwijderd. Dit kun je op verschillende manieren doen, met een terrasborstel, een voegenborstel of bijvoorbeeld een voegenkrabber. Het hangt er maar net vanaf hoe vuil het terras is.

Voor een echte grondige reiniging kun je het beste een hogedrukreiniger gebruiken. Let er wel op dat deze methode niet geschikt is voor alle terrastegels. Doordat het water heel krachtig op de tegels wordt gespoten kan de bovenste laag hiervan beschadigen. Je kunt in plaats van een hogedrukreiniger ook een speciale terrasreiniger gebruiken. Deze gaat minder agressief te werk en beweegt geleidelijker over de tegels.

Rozen planten

Rozen staan mooi in elke tuin. Zorg ervoor dat je ze plant wanneer het niet vriest. In deze maand kun je kiezen voor rozen met kale wortels, welke geen kluit hebben. Zorg er wel voor dat je deze zo snel mogelijk in de grond zet nadat je ze hebt gekocht. Zoek een zonrijke plek in je tuin waar de roos ruimte heeft om te groeien.

Graaf daar een gat dat twee keer zo groot en breed is als de wortels. Verbeter de grond door rozengrond toe te voegen. Daarna kun je de roos gaan planten. Plaats de plant in het midden van het gat op de juiste diepte. Zorg ervoor dat het punt waar de takken ontspringen zo’n vier tot vijf centimeter onder de grond wordt geplaatst. Vul vervolgens het gat weer met de aarde waar je de rozengrond aan toe hebt gevoegd. Geef daarna flink veel water aan de plant. Voed de roos daarna regelmatig met speciale rozenmest of mestkorrels. Hierdoor verdraagt de plant beter ziektes en plagen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de