Nog steeds wordt 98% van onze bestellingen op tijd geleverd! Meer info rondom de drukte >>
Tuinkalender oktober
Tuinkalender oktober

Bladeren opruimen

Deze maand bereiden bomen zich voor op de winter en zullen ze dus ook hun blad verliezen. Een mooi gezicht al die gekleurde bladeren, maar het is minder fijn wanneer ze allemaal in de tuin blijven liggen. Het is belangrijk om de bladeren van je gazon te verwijderen. Hierdoor voorkom je kale plekken en zorg je ervoor dat de zon nog steeds het gras kan bereiken. Hark de bladeren bij elkaar of gebruik een bladblazer om nog sneller te werk te gaan. Een bladblazer is ook ideaal voor het schoon blazen van de tuinpaden. Je kunt de bladeren tussen de planten en bloemen wel laten liggen. Deze vormen een beschermlaag voor je planten in de winter.

Gazon verzorgen

Je kunt je gazon nu nog voor de laatste keer maaien. Verwijder meteen de afgevallen bladeren, zodat het gras voldoende zonlicht krijgt. Ook kun je nu voor het laats de kale plekken inzaaien zodat je een mooi vol gazon hebt in de winter. Let ook op het laagje mos wat kan ontstaan. Verticuteer je gazon om dit viltlaagje te verwijderen. Zo kan je gras weer goed ademen en heb je er straks nog plezier van.

Pompoenen oogsten

Je kunt deze maand pompoenen gaan oogsten. Om te bepalen of ze rijp zijn moet je niet naar de kleur kijken maar naar de steeltjes. Als deze kurkachtig worden en bruin getint zijn dan is de vrucht rijp. Er ontstaan vaak ook barstjes bij het steeltje. Knip de pompoen af met een snoeischaar. Het leuke van een pompoen is dat je hem niet alleen kunt gebruiken in gerechten, maar ook kunt uithollen en versieren voor Halloween!

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de