LED lampen behoren tot de meest energie-efficiënte lampen. Dit samen met de duizenden branduren per lamp maakt het gebruik van LED lampen zeer aantrekkelijk. Onze informatiepagina helpt om de juiste lamp te vinden die aan de gewenste verlichting voldoet.
zurücksetzen

 

Jetzt finden
/html/product/listing/listingContentLED.html? /html/product/listing/listingContentLED.html?
Helderheid
De helderheid van een lichtbron wordt gemeten in lumen. In tegenstelling tot Watt houdt de meeteenheid lumen rekening met de menselijke gevoeligheid voor licht, afhankelijk van de kleur. Dit komt omdat het menselijk oog geel-groen beter waarneemt dan bijvoorbeeld rood. Het vergelijken van een gloeilamp, halogeen en LED-lamp is het beste als de kleur identiek is. Onderstaand overzicht geeft een ruwe schatting.
Wattzahlenvergleich
Samengevat zou je dus kunnen zeggen dat een 40W gloeilamp nagenoeg hetzelfde resultaat geeft als een 5W LED-lamp. Dus al is de aanschaf van een LED-lamp duurder dan een gloeilamp, verdien je dit op langere termijn terug door het veel lagere energie verbruik.
Het verbruik
Als je het energieverbruik van een LED-lamp vergelijkt met die van een gloeilamp wordt het enorme verschil in verbruik duidelijk. Een 5W LED-lamp verbruikt veel minder kilowattuur dan een 40W gloeilamp, terwijl beide ongeveer dezelfde lichtsterkte hebben. In tegenstelling tot de gloeilamp, waarbij de efficiëntie daalt bij gedimd licht, neemt de efficiëntie toe bij het dimmen van een LED-lamp. De hogere aanschafprijs van een LED-lamp verdiend zich dus terug op langere termijn en is daardoor kostenbesparend, zeker als je de levensduur van tienduizenden uren meerekent.
Kostenkalkulation
Kostenberekening**

Klassieke gloeilamp:
(40W x 4 uur per dag x 365 dagen) /1000 x 21,3 Cent/KWh = € 12,44

Typische LED-lamp:
(5W x 4 uur per dag x 365 dagen) /1000 x 21,3 Cent/KWh = € 1,55

Besparing:
€ 10,89
**Let op! Gebaseerd op 4 uur dagelijks gebruik op jaarbasis. De kosten verschillen per energieleverancier.
Lichtkleur / kleurtemperatuur
De lichtkleur of kleurtemperatuur beïnvloedt niet alleen de waarneming maar ook de sfeer van het licht. Roodachtig tot oranje tinten worden gezien als warm en dragen bij aan een feel-good sfeer in bijvoorbeeld de woonkamer. Blauwachtig licht is meer geschikt voor bijvoorbeeld werkplekken, omdat het wordt waargenomen als koud en de contrasten sterker benadrukt.
Kleurenspectrum
Kleurenspectrum
Eigenschappen
Kleur
Kleurtemperatuur
Omschrijving
Uitwerking op mensen
Assortiment
warm wit
2.700 K
vergelijkbaar met licht gloeilampen
gezellig en comfortabel
warm wit
3.000 K
vergelijkbaar met halogeen
gezellig en comfortabel
Kleurweergave-index
De kleurweergave-index laat zien uit welke kleuren het licht van de lamp is samengesteld. In tegenstelling tot natuurlijk daglicht bestaat de kleur van LED-lampen uit een kleine selectie van gedefinieerde kleuren zoals deze foto's laten zien:
Kleurweergave-index
De lichteffecten
De verhoudingen tussen de afzonderlijke kleuren bepalen hoe het witte licht wordt samengesteld, dit zorgt voor aanzienlijke verschillen in de waarneming. Zoals duidelijk te zien is aan onderstaande foto's.
Lichteffecten
Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 180 440844.
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de