Tuinkalender april
Tuinkalender april

Klimop snoeien

De klimop kan deze maand al flink groot zijn. Als hij te groot begint te worden wordt het tijd om hem te snoeien. Je kunt dit beter nu doen, zodat de klimop tijd heeft om weer te herstellen na het knippen. Ook ben je dan op tijd voordat vogels zich gaan nestelen. Het mooiste resultaat krijg je door een snoeischaar te gebruiken. Dit kost echter wel wat meer tijd. Met een heggenschaar kun je ook prima te werk gaan. Het resultaat wordt wat minder mooi, maar doordat de plant snel groeit trekt dit vanzelf bij. (Schrik niet van het resultaat na het snoeien, vaak ziet de plant er niet meer zo mooi uit als voorheen.)

Gebruik hiervoor:

heggenscharen, snoeischaren

Groente en fruit zaaien

Wat is er lekkerder en gezonder dan groente en fruit uit eigen tuin? Ook zonder moestuin kun je toch genieten van enkele groenten. Zaai bijvoorbeeld sla in potten of bakken. Je hebt velen soorten waar je uit kunt kiezen en kunt deze dan ook met elkaar mixen waardoor je van alles wat hebt staan.

Zorg ervoor dat de potten minimaal 15 centimeter diep zijn en dat ze op een zonnige plek staan. Ook is het belangrijk dat ze voldoende water krijgen. Ook aardbeien zijn heerlijk om uit eigen tuin te eten. Deze kun je ook makkelijk in potten kweken. Vul de pot tot 6 centimeter onder de rand met potgrond. Plant de planten vervolgens niet te diep, de kluit mag niet onder de aarde verdwijnen. Zet de pot op een zonnige plek en geef bij droog weer de plant meerdere keren per dag een beetje water. Zorg ervoor dat als de aardbeien rijp zijn je ze met kroontje en al plukt.

Pompoenen zaaien

Om in oktober te kunnen genieten van je eigen gekweekte pompoenen kun je ze nu alvast gaan zaaien. Om ervoor te zorgen dat de pompoen optimaal kan groeien kun je ze het beste eerst binnen in een bak zaaien. Plaats de zaden in een bakje met zaaigrond en bedek ze met ongeveer twee centimeter grond.

Na ongeveer drie weken (het liefste na 15 mei) zijn de plantjes groot genoeg om buiten te planten. Haal ze voorzichtig uit de bak en stop ze buiten in de grond met een beetje compost. Let er wel op dat de pompoenen erg groot kunnen worden en dat ze dus de ruimte nodig hebben om te kunnen groeien. Plant ze ongeveer één meter van elkaar vandaan. Geef de planten veel water. Vooral in de zomermaanden wanneer het flink warm is. In het najaar kun je de pompoenen gaan oogsten. De vrucht is rijp als het steeltje een beetje bruin begint te worden en als er barstjes ontstaan. Knip de pompoen met een snoeischaar af en zorg ervoor dat je het steeltje zo lang mogelijk laat.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de