Tuinkalender mei
Tuinkalender mei

Onkruid verwijderen

Niets is vervelender dan onkruid tussen je tegels en planten. Om te weten hoe je onkruid het beste kan bestrijden moet je het verschil weten tussen eenjarig onkruid en vast onkruid. Eenjarig onkruid verspreidt zich via zaad. Hierdoor kun je het makkelijk verwijderen door regelmatig te schoffelen. Vast onkruid verspreidt zich via de wortels, het is dus belangrijk dat je dit onkruid verwijderd met wortel en al.

Met een onkruidsteker haal je het onkruid nog makkelijk weg. Dit handige hulpmiddel kun je ook goed gebruiken voor het gazon. Niet alleen tussen je planten, maar ook tussen je terrastegels kan onkruid komen. Dit verwijder je gemakkelijk met een voegenkrabber.

Gazon maaien

Vanaf deze maand kun je het beste elke week je gras maaien (tot oktober). Je kunt dit het beste doen als het gras goed droog is. Let er op dat niet elk gras hetzelfde is. Een nieuw gazon kun je het best pas maaien zodra het ongeveer tien centimeter hoog is. Maai het dan op zo’n zes a zeven centimeter hoogte. Speelgras kun je beter wat langer houden, maai dit op ongeveer vier centimeter hoogte. Net als de verschillende soorten gras heb je ook verschillende soorten maaiers.

Een kooimaaier is al perfect voor een klein stukje gras. Deze beweeg je zelf voort en geeft een goed resultaat. Voor grotere oppervlaktes kun je beter een elektrische maaier gebruiken. Met een grasmaaier kun je helaas niet elk stukje in je tuin bereiken. Voor de moeilijk bereikbare plekken kun je daarom beter een gazontrimmer gebruiken. Vergeet ook de graskanten niet! Deze kun je bijknippen met speciale schaartjes. Dit ziet er wel zo verzorgd uit! Je kunt hierdoor ook beter je bloemperken scheiden van je gazon.

Stokrozen zaaien

Stokrozen staan mooi in iedere tuin en nemen weinig ruimte in omdat ze vooral de hoogte in groeien. Zaai ze op een plek waar ze veel zonlicht hebben. Je kunt ze ook tegen een muur aan laten groeien, hierdoor ontvangen ze nog meer warmte en hebben ze meer steun. Zaai de rozen in een voedzame, vochtige bodem, dan groeien ze het beste. Houd er wel rekening mee dat het even duurt voordat de plant gaat bloeien, dit kan soms een jaar duren. Het wachten is wel de moeite waard, want daarna geeft de plant prachtige bloemen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de