Tuinkalender juni
Tuinkalender juni

Boerenkool zaaien

Zaai begin deze maand de boerenkool, zo kun je er in de winter van genieten. Zaai de planten eerst in een zaaibed. Je kunt ze daarna als ze ongeveer tien centimeter lang zijn overplanten naar een vaste plek in de tuin. Doe dit uiterlijk begin augustus, zet de plantjes dan met een afstand van ongeveer 50x50 centimeter uit elkaar. De boerenkool smaakt het beste als de eerste vorst erover heen is gegaan. Je kunt de plant in één keer oogsten, of er alleen een paar bladeren vanaf halen. Begin dan met de onderste bladeren en werk daarna naar boven.

Aardbeien oogsten

Mocht je aardbeien hebben geplant, dan kun je ze nu oogsten. Tijdens warme dagen kun je ze het beste ’s ochtends of ’s avonds plukken. Zorg dat je ze met het kroontje plukt, hierdoor blijven ze langer goed. Na de eerste oogst zal het ongeveer 7 weken duren tot je weer nieuwe aardbeien hebt.

Gebruik hiervoor:

tuinschepjes, tuinharkjes

Hagen snoeien

Het is belangrijk om voor de langste dag van het jaar (21 juni) de hagen terug te snoeien. Maak het jezelf gemakkelijk en span een touwtje langs de haag, zo kun je hem mooi strak snoeien. Hoe vaker je de haag snoeit hoe dichter hij zal groeien. Begin bij de onderkant, deze knip je minder smal dan de bovenkant. Hierdoor krijgt de haag ook van onder genoeg zonlicht.

Gebruik hiervoor:

heggenscharen, snoeischaren

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de