Tuinkalender juli
Tuinkalender juli

Vakantie

Vraag aan vrienden of buren of ze voor de planten willen zorgen wanneer je op vakantie bent. Zet potplanten bij elkaar en maak een schema waarin precies staat hoe vaak en hoeveel water iedere plant nodig heeft. Mocht er niemand kunnen oppassen, geen nood. Je kunt dan een vakantiebewateringsset kopen. Deze set zorgt via druppelverdelers dat je planten de juiste hoeveelheid water krijgen. Zo kun je met een gerust hart van je vakantie genieten!

Gebruik hiervoor:

Druppel systeem

Water geven

Het kan deze maand flink warm worden. Het is dan ook belangrijk om je planten voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Je kunt dit met een gieter of tuinslang doen, maar voor grote oppervlaktes kun je beter een automatische sproeier gebruiken. Dit is vooral handig als je een groot gazon hebt. Let er goed op of de grond echt droog is, soms lijkt het droger dan het in werkelijkheid is. Je kunt dit controleren door in de grond zelf te voelen in plaats van alleen de bovenste laag. Geef vooral ’s avonds water, overdag verdampt het water sneller door de warmte.

Gazon maaien

Het is nog steeds belangrijk om je gazon goed bij te houden. Maai het minimaal één keer per week. Zorg er wel voor dat je het gras niet te kort maait. Drie tot vijf centimeter lengte is goed om verbranding door de felle zon te voorkomen. Bij verbranding van het gras ontstaan er gele plekken in je gazon. Maai je gras ook nog vlak voordat je op vakantie gaat. Zo verklein je de kans op een heel hoog gazon wanneer je terug komt.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de