Tuinkalender augustus
Tuinkalender augustus

Blauwe regen snoeien

De blauwe regen is inmiddels erg groot geworden. Een snoeibeurt is dus nodig om hem goed de winter door te helpen. Snoei de lange zijtakken tot ongeveer 40 centimeter terug vanaf de hoofdtakken. In januari kun je de zijtakken verder snoeien. Deze kunnen dan tot ongeveer 10-15 centimeter worden bijgeknipt.

Fruit oogsten

Als je een appel-of perenboom in je tuin hebt staan dan kun je hier nu de eerste vruchten van oogsten. Het fruit is rijp als het steeltje makkelijk van de tak los laat, draai hiervoor voorzichtig aan de vrucht. Een handig hulpmiddel hiervoor is de fruitplukker. Deze bevat een mesje wat het fruit los snijdt van de takken. Daarna wordt het fruit opgevangen in een speciaal zakje waardoor het niet op de grond valt.

Gebruik hiervoor:

stelen, fruitplukkers, handsnoeischaren

Gazon inzaaien

Augustus is een goede maand om een nieuw gazon in te zaaien. Houd er wel rekening mee dat je volgend jaar pas kunt genieten van het nieuwe gras. Bedenk eerst waar je het gazon precies wilt hebben, je kunt dit aangeven met paaltjes en touw. Daarna is het belangrijk om de aarde om te spitten (dit gaat het beste met een spade). Spit de grond tot ongeveer 30 centimeter om en verwijder stenen, wortels en ander afval. Laat de grond hierna één tot twee weken rusten.

Controleer de grond na deze rustperiode op nog aanwezig onkruid. Hark hierna de bovenste grondlaag los. Hierna kun je gaan zaaien, zaai zowel in de breedte als in de lengte. Zorg dat je in beide richtingen evenveel gras zaait. Strooi aan de zijkanten iets meer voor de stevigheid. Hark na het inzaaien het zaad nog een beetje door de aarde. Zorg dat je zo min mogelijk over het ingezaaide stuk loopt en geef regelmatig water.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de