Tuinkalender november
Tuinkalender november

Planten

Ook in deze maand kun je nog planten in je tuin zetten. Dit zijn de wintergroene planten, zij blijven (zoals de naam al zegt) ook in de winter mooi groen. Er zijn veel verschillende soorten; zoals bijvoorbeeld: Skimmia, Pieris, Rhododendron, Struikklimop, Magnolia. Let er wel op dat je deze planten alleen bij vorstvrij weer in de grond zet.

Gebruik hiervoor:

handschoenen, tuinschepjes, tuinharkjes

Graskanten afsteken

Om ervoor te zorgen dat je gazon mooi strak de winter in gaat kun je de zijkanten netjes afsteken. Je kunt dit met een speciale graskantafsteker doen, hiermee scheid je de bloembedden duidelijk van het gazon. Ook kun je speciale grasscharen gebruiken waarmee je heel nauwkeurig een rechte graskant creƫert. Als je lange stukken gras hebt, of stukken waar je moeilijk bij kunt, dan kun je ook een grastrimmer gebruiken. Hiermee kun je snel en gemakkelijk te werk gaan.

Dakgoot schoonmaken

Voor sommigen een vervelende klus, maar wel noodzakelijk: de dakgoot schoonmaken. Het is belangrijk om deze af en toe schoon te maken om schade zoals lekkage te voorkomen. Trek voor de veiligheid goede werkhandschoenen aan, er kan namelijk altijd wat scherps in de dakgoot liggen. Je kunt het grove vuil, zoals bladeren makkelijk met een klein schepje uit de goot scheppen. Het overige vuil kun je met een gootreiniger schoonmaken. Je kunt hiermee de dakgoot schrobben en schoon schrapen. Gebruik daarna een tuinslag om de goot na te spoelen om echt al het vuil weg te krijgen en verstoppingen te voorkomen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de