Tuinkalender december
Tuinkalender december

Boerenkool oogsten

Je kunt nu boerenkool oogsten. Het lekkerste resultaat heb je wanneer de vorst over de plant is geweest. Haal de boerenkool in zijn geheel uit de grond of haal de bladeren er stuk voor stuk af. Begin onderaan en werk zo naar boven.

Gebruik hiervoor:

handschoenen, tuinschepjes, tuinharkjes

Sneeuw

Sneeuwvrije paden in je tuin zijn wel zo prettig. Toch lijkt dit altijd weer een enorm karwei, terwijl je het jezelf helemaal niet te moeilijk hoeft te maken. Gebruik een sneeuwschuiver om gemakkelijk en snel grote hoeveelheden sneeuw te verwijderen. Strooi daarna met een strooiwagen (voor grote oppervlakken) of handstrooier zout op de paden en je kunt weer veilig de tuin in.

De paden zullen niet het enige zijn wat bedekt wordt onder de sneeuw. Ook je planten zullen een wit laagje krijgen, wat voor hen alleen maar positief is. De sneeuw werkt namelijk als een isolerende laag waardoor je planten beschermd zijn. Let er wel op dat niet alle planten blij zijn met de sneeuw. Zo kunnen coniferen het zwaar te verduren krijgen. Door de druk van de sneeuw kunnen takken afbreken of ombuigen. Zorg er dus voor dat je sneeuw verwijderd.

Gebruik hiervoor:

handstrooiers en strooiwagens

Leilinde snoeien

Deze maand kun je de Leilinde snoeien. Doordat de boom nu geen blad heeft kun je goed de takken zien, wat het snoeien makkelijker maakt. Knip de zijtakken net voorbij de verdikking van de stam af. Vaak is één keer snoeien per jaar voldoende. Het kan soms wel voorkomen dat de boom in de zomer flink groeit. Mocht hij dan te groot worden, dan kun je hem nog een keer snoeien. Bij een tweede snoeibeurt snoei je niet zoveel als in de winter, maar knip je ongeveer de helft van de takken weg.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de