Nog steeds wordt 98% van onze bestellingen op tijd geleverd! Meer info rondom de drukte >>
Datum
Persbericht
29.09.2020
Alternate koopt bouwgrond naast hoofdkantoor

Alternate Nederland, online retailer en fulfilment partner van menig webshop in de Benelux, heeft 7.000m² aan extra bouwgrond gekocht op Tholen.

Het gaat om een kavel dat rechtstreeks is gelegen naast het huidige hoofdkantoor aan de Marconiweg 1 op industrieterrein Welgelegen. Het bedrijf wil de extra grond gebruiken om in de toekomst het huidige distributiecentrum uit te breiden en om parkeerplaatsen aan te leggen om zo verdere groei te kunnen faciliteren.

“Bij de bouw van het distributiecentrum in 2016 hebben we rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Daarom is toen in samenspraak met de gemeente Tholen een optie genomen op dit aansluitende stuk grond. Door de recente verhuizing van onze hoofdvestiging van Ridderkerk naar Tholen en de groei die wij voor de toekomst voorzien, hebben wij besloten deze optie te lichten”, aldus Nico Bommeljé, Managing Director van Alternate Nederland.

Werving personeel

Naast de aankoop van de extra bouwgrond is Alternate ook op zoek naar extra personeel om de voorgenomen doelstellingen te kunnen verwezenlijken. ‘De groei van het bedrijf gaat hard en daarom zijn we voor uiteenlopende vakgebieden op zoek naar nieuwe collega’s. Op www.werkenbijalternate.nl staat een actueel overzicht van openstaande vacatures en we hopen dan ook snel nieuwe collega’s te mogen verwelkomen die ons team komen versterken, vervolgt Bommeljé.

Luchtfoto Google Maps: rood gearceerd het aangekochte stuk bouwgrond

Aangekochte bouwgrond Alternate
30.04.2019
Alternate vergroot aanbod en wijzigt focus naar online.

Alternate Nederland, online retailer en fulfilment partner van menig webshop in de Benelux, stopt op korte termijn met haar showroom in Ridderkerk en wisselt het huidige hoofdkantoor in voor het in 2016 gerealiseerde distributiecentrum op Tholen.

Door de enorme groei die Alternate de laatste jaren heeft meegemaakt, kan het bedrijf op de huidige locatie niet meer voorzien in het vergroten én stroomlijnen van het productaanbod. Daarom is besloten om de focus van het bedrijf nog meer online te leggen en alle activiteiten voor logistiek en service te centraliseren in het distributiecentrum op Tholen.

Nico Bommeljé: ‘De showroom in Ridderkerk is oorspronkelijk bedoelt om bezoekers een impressie te geven van ons totale assortiment. Door het continu verbreden en het toevoegen van nieuwe assortimenten is al langer gebleken dat we in onze showroom het aanbod niet meer kunnen afspiegelen. Met het sluiten van de showroom in Ridderkerk zal ook de klantenservice geheel over gaan naar online’.

Achter de schermen werkt het bedrijf aan een online klantenservice portal waar Alternate haar klanten beter én sneller kan bedienen voor service kwesties als retourneren, garantie afhandelingen en advies.

‘Alle overige uitbreidingen worden voor de toekomst dan ook voorzien op onze nieuwe locatie op Tholen, alwaar wij de nodige investeringen gepland hebben voor verdere uitbreiding’, aldus Nico Bommeljé, managing director van Alternate Nederland.

25.04.2017
Distributiecentrum Alternate ontvangt GPR certificaat voor duurzaamheid

Het nieuwe distributiecentrum van Alternate Nederland in Tholen heeft een GPR certificaat ontvangen voor duurzaamheid. Het gebouw scoort op alle meetpunten boven de acht.

Milieubewust

Al bij het ontwerp was de opdracht aan de architect om extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. Onder andere door het toepassen van zonnepanelen en geothermie is de klimaatbeheersing in het pand daarom niet afhankelijk van fossiele brandstoffen. Ook in de materiaalkeuze hebben Remmers Bouwgroep en BIAS architecten duurzaamheid als uitgangspunt genomen en vertaald naar een solide milieubewust pand.

GPR Gebouw

GPR gebouw is een methode die nieuwbouwprojecten toetst op de thema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Met GPR Gebouw kan de duurzaamheid van een gebouw gemonitord worden tijdens zijn hele levensduur. Het resultaat wordt uitgedrukt in rapportcijfers van 1 tot 10 per thema. Het pand van Alternate scoort op alle vijf de punten boven de acht en voldoet daarmee ruim aan de gestelde duurzaamheidseisen.

In gebruik

Inmiddels is het distributiecentrum volledig in gebruik genomen en hebben vele duizenden pakketten vanuit Tholen reeds hun weg gevonden naar kopers in verschillende landen. Het gebouw voorziet met name in opslagruimte voor witgoed, speelgoed en huishoudelektronica. Alle computer gerelateerde producten, die de oorsprong van Alternate vormen, zullen blijvend vanuit het bestaande pand in Ridderkerk worden verzonden.

14.10.2016
Eerste deel distributiecentrum Alternate opgeleverd

Slechts vier maanden na het slaan van de eerste paal is deze week de eerste fase van het nieuwe distributiecentrum van Alternate aan de Marconiweg in Tholen opgeleverd en direct ook in gebruik genomen. Het pand wordt in twee fasen gebouwd, zodat nu al kan worden geprofiteerd van de extra opslagcapaciteit. De totale oplevering staat gepland voor begin december.

Korte bouwtijd

Om de korte bouwtijd te kunnen realiseren hebben verschillende bouwteams alle zeilen bij moeten zetten en ook in de zomermaanden doorgewerkt. Een vroege oplevering was vooral een belangrijke wens in verband met de aankomende drukte aan het einde van het jaar, waarvoor de extra opslagcapaciteit meer dan welkom is. Met deze oplevering is ongeveer één vijfde van het uiteindelijke vloeroppervlak beschikbaar.

Eerste gebruik

Het nu afgeronde deel zal vooral gebruikt worden voor het bufferen van goederen die per zeecontainer worden aangevoerd. Daarnaast zullen ook verpakkings- en andere verbruiksmaterialen ten behoeve van het huidige logistieke centrum in Ridderkerk worden opgeslagen. In de komende weken wordt begonnen met het inrichten van de interne verzendlogistiek, zodat de opgeslagen goederen ook kunnen worden gedistribueerd.

Afbouw

Inmiddels is de afbouw van het overige deel van de logistieke ruimten, de kantoorverdiepingen en het gehele buitenterrein in volle gang. In de eerste week van december moet ook dit zijn afgerond, waarmee het pand volledig operationeel zal zijn. Vanaf dat moment zullen vanuit Tholen internetbestellingen worden verzonden voor de diverse webshops die gebruik maken van de logistiek van Alternate.

10.06.2016
Eerste paal distributiecentrum Alternate

De feestelijke handeling werd verricht door de eerste medewerker van het distributiecentrum.

Donderdag 9 juni om 15:00 uur ’s middags is aan de Marconiweg in Tholen officieel de eerste paal geslagen van het nieuw te bouwen distributiecentrum van Alternate. In aanwezigheid van Wethouder Hommel van de gemeente Tholen en de directie van Alternate, was het aan Leon van Treijen om de handeling te verrichten. De in Oud-Vossemeer wonende Van Treijen is de eerste medewerker die is aangenomen om in de vestiging te gaan werken.

Eerste paal

Hoewel in de volksmond gesproken wordt over het slaan van de eerste paal is het heiwerk in werkelijkheid al twee dagen eerder begonnen. Vanwege de strakke tijdplanning wordt er flink doorgewerkt om op tijd de circa 3800 palen de grond in te krijgen. Hiervoor is vier weken uitgetrokken. Om de heiwerkzaamheden niet te lang te onderbreken werd de ceremonie dan ook kort gehouden.

Werving medewerkers

In het pand in Tholen zullen uitsluitend nieuwe medewerkers komen te werken, welke vooral in de regio worden geworven. Inmiddels zijn een aantal kandidaten op gesprek geweest, waarvoor zowel in de huidige vestiging in Ridderkerk, als ook in het gemeentehuis van Tholen gesprekronden zijn gehouden. Leon van Treijen is de eerste medewerker die is aangenomen. Hoewel hij pas officieel per 1 juli in dienst treedt, was hij graag bereid om de eerste paal te slaan.

Alle zeilen bij

Om de geplande datum van ingebruikname te halen worden de komende tijd alle zeilen bijgezet. Een groot deel van de tijd worden zelfs dubbele bouwploegen ingezet. Bovendien zal de hele zomer worden doorgewerkt om het eerste deel van het gebouw in oktober al gereed te hebben. De volledige oplevering staat gepland voor 1 december aanstaande zodat meteen kan worden geprofiteerd van de eindejaarsdrukte.

24.05.2016
Nieuwbouw distributiecentrum Alternate van start

Met de start van het grondwerk zijn vandaag de bouwactiviteiten officieel begonnen.

Na enkele maanden voorbereiding is vandaag aan de Marconiweg in Tholen de spreekwoordelijke eerste schop de grond in gegaan voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Alternate. In oktober van dit jaar zal het eerste deel van het pand in gebruik worden genomen om in december helemaal te zijn opgeleverd.

Remmers Bouwgroep

De bouw komt voor rekening van Remmers Bouwgroep, welke kan bogen op een gedegen, landelijke reputatie. Zo hebben zij diverse logistieke centra op hun naam, maar ook bijvoorbeeld ‘De Admiraal’ in Rotterdam, bekroond met diverse prijzen, waaronder de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs. Het ontwerp van het Alternate pand komt voor rekening van BIAS architecten in Rotterdam.

Duurzaamheid

Het pand zal in totaal ongeveer 83 meter breed, 140 meter diep en 13 meter hoog worden, waarmee 11.500 vierkante meter magazijnoppervlakte en 1.100 vierkante meter kantoorruimte wordt gecreëerd. Bij het ontwerp en de bouw is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zal onder andere worden gewerkt met zonnepanelen en geothermie, verzorgd door het in Tholen gevestigde Deltatechniek. Hierdoor is de klimaatbeheersing in het pand niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Werving medewerkers

Inmiddels is ook de werving van medewerkers begonnen en zijn diverse gesprekken met geïnteresseerden gevoerd. Naar verwachting zullen op korte termijn dan ook de eerste medewerkers van het nieuwe distributiecentrum in dienst worden genomen. Zij zullen grotendeels al in het bestaande pand in Ridderkerk aan de slag kunnen om ervaring op te doen, om later in het jaar in Tholen te worden ingezet.

06.01.2016
Alternate koopt grond voor bouw distributiecentrum Tholen

Aankoop van 17.465 m2 bouwkavel met optie op aanliggende grond geeft ruimte voor verdere groei.

Alternate, online retailer en fulfilment partner van menig webshop in de Benelux, heeft met de aankoop van bouwgrond in de gemeente Tholen een begin gemaakt met de uitbreiding van haar distributiecapaciteit voor Nederland en België. Het streven is om eind 2016 volledig operationeel te zijn, waarmee de druk op de huidige logistieke centra zal afnemen en verdere groei mogelijk wordt.

Zelfde dag levering

Het nieuw te bouwen distributiecentrum zal zich vooral richten op witgoed en huishoudelektronica en wordt specifiek ingericht voor de logistieke eisen die de steeds flexibeler wordende markt stelt, zoals levering op dezelfde dag. De huidige vestigingen in Ridderkerk en Aartselaar (België) blijven volledig operationeel.

Gunstige ligging

De keuze voor industrieterrein Welgelegen in Tholen is vooral ingegeven door de gunstige ligging langs de nieuwe snelweg A4, exact tussen de huidige locaties in. Zowel Nederlandse als Belgische klanten kunnen zo profiteren van snelle levering uit eigen voorraad. In het nieuwe pand zullen vanaf de start enkele tientallen medewerkers aan de slag kunnen, waarna het personeelsbestand verder zal worden uitgebreid met de verwachte groei van de vestiging.

Ruimte voor groei

Om in de toekomst deze groei op te kunnen vangen, wordt ook nu al rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Daarom is in samenspraak met de Gemeente Tholen een optie genomen op de aansluitende grond van nog eens 5 hectare. De bouw zal volgens plan in mei 2016 van start gaan.

naar het archief
Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de