Let op: Door de grote drukte kan de bezorging van je pakket en een reactie van onze klantenservice langer duren dan je van ons gewend bent.
Kijk hier voor actuele informatie en veelgestelde vragen.

Witgoed bij ALTERNATE:
hoe werkt het?

 • Standaard de volgende dag geleverd

  Apparaten welke op werkdagen voor 16:00 uur worden besteld, bezorgen we de volgende dag. Bezorging vindt plaats van dinsdag tot en met zaterdag tussen 07:30 en 21:30 uur.

  Op de dag van bestellen ontvang je een bevestiging van je bestelling en een link naar de website van de ver- voerder. Op de bezorgdag zelf kun je via deze link zien op welk tijdstip je bestelling ongeveer zal worden afgeleverd.

 • Gratis basisinstallatie van witgoed

  Het apparaat wordt op de gewenste plek in huis gezet en we verwijderen de verpakking. We sluiten het apparaat voor je aan op de bestaande water- en stroomaansluiting.

  Als er geen lift aanwezig is bezorgen we tot en met de 3e verdieping op voorwaarde dat er voldoende ruimte is via de trap. Amerikaanse koelkasten en apparaten zwaarder dan 63 kilo bezorgen we alleen op de begane grond.

 • Gratis retourneren van je oude apparaat

  Als je hier voor kiest nemen we gratis het oude (vergelijkbare) apparaat meteen voor je mee. Zorg er dan wel voor dat het apparaat leeg en droog is en klaar staat om vervoerd te worden. Het mag dus niet meer aangesloten zijn op stroom, water of gas.

  Let op! Wij installeren geen inbouw- apparatuur zoals: fornuizen, kookplaten en afzuigkappen. Hiervoor raden wij aan een erkend installateur in te huren.

Extra informatie: koelkasten en vriezers

Aansluiten van koelkasten en vriezers

Het kan zijn dat je koelkast of vriezer liggend is vervoerd. Wij adviseren dan ook om het apparaat eerst minstens twee uur rechtop te laten staan, voordat je de stekker in het stopcontact steekt. De vloeistof in de koelkast of vriezer kan dan tot rust komen.

Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact en gebruik geen stekkerdoos of verlengsnoer. Zet het apparaat met behulp van een waterpas goed recht door de stelpootjes (indien aanwezig) te draaien. Let daarbij op dat de deur goed sluit.

Het kan zijn dat je de deur liever de andere kant op wilt laten draaien. Wij doen dit niet. In de gebruiksaanwijzing staat omschreven hoe je dit eenvoudig zelf kan doen.

Inbouwapparaten die worden besteld bouwen wij niet in. Het inbouwen en eventueel installeren dien je zelf te verzorgen. Hiervoor raden wij aan een erkend installateur in te huren.

Zet een koelkast of vriezer in een droge en goed geventileerde ruimte met rondom het apparaat ongeveer 5 cm ruimte. De prestaties kunnen minder worden als het apparaat in een schuur staat en het daar te koud of te warm is.

Afwijkende voorwaarden voor Amerikaanse koelkasten

Door de omvang en het gewicht gelden voor zogenaamde Amerikaanse koelkasten iets andere aflevervoorwaarden.
Een Amerikaanse koelkast wordt alleen op de begane grond afgeleverd en wordt niet aangesloten op het stroomnet of de waterleiding. De deuren waar de bestelde Amerikaanse koelkast doorheen moet, moeten een minimale doorgang hebben van 185 cm x 85 cm. Meet dit goed op voordat je bestelt.

Extra informatie: vaatwassers, fornuizen en kookplaten

Aansluiten van vaatwassers

De installatieservice geldt alleen voor vrijstaande vaatwassers. Inbouwapparaten en compacte vaatwassers dien je zelf op de juiste plek neer te zetten en in te bouwen en/of te installeren.

Het kan zijn dat een vaatwasser bij levering nog vochtig is van binnen. Dit komt doorgaans omdat fabrikanten dergelijke apparaten testen op waterdichtheid.

Fornuizen en kookplaten

Fornuizen en kookplaten worden door ons niet geïnstalleerd. Deze apparaten dien je zelf op de gewenste plek neer te laten zetten en/of te installeren. In verband met de veiligheid en garantie is het belangrijk dat je dit laat doen door een erkend installateur.
Bij aanschaf van een gasfornuis dien je vaak zelf nog een gasslang te kopen. Deze wordt meestal niet standaard meegeleverd. Let op dat het apparaat is ingesteld voor het juiste type gas, zoals aardgas of gas uit flessen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de