Skyscraper rechts - Vakantiegeld goed besteed bij Alternate
EKWB header

OVER EKWB

EK® Water Blocks, opgericht in 1999 in Slovenië, is een van de bekendste producenten van componenten voor custom waterkoeling. Tegenwoordig zijn de producten van EK® verkrijgbaar in meer dan dertig landen over de hele wereld en is het bedrijf uitgegroeid tot de meest gerenommeerde leverancier van hoogwaardige componenten voor waterkoeling. Met meer dan twintig jaar aan ervaring biedt EK® een volledig assortiment producten voor eindgebruikers en bedrijven.

Bekijk alles van EKWB

COMPLETE WATERKOELING KIT

Ga je voor het eerst een watergekoelde pc maken? Dan is een complete waterkoelingskit misschien wel de beste start. In deze set zitten alle onderdelen die je nodig hebt om je eigen loop te maken en hoef je je totaal geen zorgen te maken over de compatibiliteit van alle onderdelen. Je krijgt alles wat je nodig hebt, rechtstreeks uit de doos. Handig toch?

Kies hier jouw favoriete EKWB waterkoeling kit

WATERBLOKKEN

Bij een custom loop is een waterblok voor bijvoorbeeld een videokaart of GPU onmisbaar. Waterblokken worden gebruikt om de warmte vanuit de bron om te zetten naar het water dat door het waterblok loopt. De vloeistof wordt onder grote kracht door de micro-channels geduwd. Dit heeft als resultaat dat het koelen een extra boost krijgt, waardoor het betreffende component maximaal kan presteren.

Bekijk alle EKWB waterblokken

RESERVOIRS

Het reservoir is bedoeld om extra water vast te houden, zodat luchtbelletjes die ontstaan tijdens de circulatie weer verdwijnen. Op deze manier kan de pomp nooit droog komen te staan. Daarnaast gebruik je het reservoir ook om je koelvloeistof bij te vullen. Er zijn twee soorten reservoirs: puur opzichzelfstaande reservoirs en een reservoir en pomp ineen.

Kies hier jouw favoriete EKWB reservoirs

RADIATOREN

Radiatoren en ventilatoren koelen de vloeistof af die in de loop stroomt. Wanneer de vloeistof door de koperen buis heen loopt, absorberen de radiatorvinnen de warmte van het water. EKWB biedt vele verschillende maten radiatoren en ventilatoren. Het is dan ook belangrijk dat je eerst controleert hoeveel ruimte je in je pc-behuizing hebt voordat je een radiator en ventilator koopt.

Bekijk alle EKWB radiatoren en ventilatoren

POMPEN EN RESERVOIR COMBO'S

De pomp is het kloppende hart van elke loop. Het duwt de vloeistof door het systeem en kan worden geïnstalleerd als een onafhankelijke eenheid of als een combinatie van pomp en reservoir. Binnen het assortiment van EKWB zijn verschillende pompen en pomp en reservoircombinaties, zodat iedereen een perfecte pasvorm kan vinden voor zijn case en loop-positionering.

Kies hier jouw favoriete EKWB pompen en reservoir combo's

TUBING

De slangen (soft tubing) of buizen (hard tubing) verbinden ieder afzonderlijk component in de loop met elkaar. Het is van groot belang dat je bij de aanschaf let op de diameter, zodat ze compatible zijn met je fittingen. Een watergekoelde pc met een hard tube loop van acryl ziet er over het algemeen strakker uit dan een pc met een soft tube loop.

Bekijk alle EKWB tubing

FITTINGEN

Fittingen worden gebruikt om de slangen of buizen te verbinden met andere waterkoelingscomponenten in de loop. Je hebt talloze verschillende soorten en maten slangen, net als verschillende soorten fittingen voor hard- en/of softtubes. Per component heb je sowieso twee fittingen nodig.

Kies hier jouw favoriete EKWB fittingen

KOELVLOEISTOFFEN

Welk kleurthema kies jij voor je watergekoelde pc? Ga je voor een stoere pc met RGB-verlichting? Dan past rode, groene, gele of paarse koelvloeistof goed bij jouw loop. Als je liever een strakke en rustige uitstraling wilt, dan kun je kiezen voor witte of transparante koelvloeistof.

Bekijk alle EKWB koelvloeistoffenAlle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten