Retourrecht

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode'. Alternate hanteert een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag de consument de koop ontbinden door een beroep te doen op het retourrecht. Nadat de koop ontbonden is heeft de consument 14 kalenderdagen de tijd het product op eigen kosten te retourneren.

Wij adviseren het product aangetekend te verzenden. Hiervoor gelden de tarieven van PostNL, een overzicht daarvan vind je hier .

Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt te zijn. Wanneer de teruggezonden goederen compleet, indien mogelijk in originele verpakking en onbeschadigd zijn, dan storten wij het door jou betaalde aankoopbedrag, inclusief bezorgkosten, uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontbinding van de overeenkomst terug op jouw rekening.

Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor de heenlevering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal jou voor zo een terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Wanneer je een beroep doet op het retourrecht en je gebruikt daarvoor ons retourlabel, worden er retourkosten á 5,95 in mindering gebracht op het terug te storten bedrag. Producten die te zwaar of te groot zijn om met normale pakketpost te verzenden, zoals witgoed, telescoopstelen, gamestoelen en grote producten voor in de tuin, worden door een specialistische transporteur opgehaald. De kosten hiervoor bedragen €35,- en zullen in mindering worden gebracht op het terug te storten bedrag.

Gevolgen van het toepassen van het retourrecht

Bij een juiste toepassing van het retourrecht zijn beide partijen gehouden de wederzijds verrichte prestaties terug te draaien. Kan de koper het ontvangen product niet, slechts gedeeltelijk of in verslechterde toestand terug leveren, dan zal hij de waardevermindering moeten compenseren. Dit geldt echter niet wanneer de waardevermindering uitsluitend terug te voeren is op het controleren van het ontvangen product, zoals dat bijvoorbeeld ook in een winkel mogelijk zou zijn geweest. De koper kan het risico van waardevermindering beperken indien hij de zaken niet in gebruik neemt en handelingen nalaat die de waarde van het product beïnvloeden. Assemblagekosten worden in het kader van de wet koop op afstand niet vergoed mede doordat deze dienst direct ingaat ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst en daardoor niet onder het retourrecht vallen.

De hier genoemde retourgarantie geldt in de omschreven hoedanigheid uitsluitend voor consumenten. Bedrijven kunnen voor vragen omtrent retourmogelijkheden contact opnemen met onze zakelijke afdeling.

Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voorherroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Uitzonderingen

Voor sommige producten geldt er geen herroepingsrecht voor jou als consument en die vallen onder de volgende uitzonderingen:

  • Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur (softwarepakketten), waarvan de verzegeling en/of verpakking na levering is verbroken;
  • Windowslicenties welke reeds zijn gekoppeld aan een systeem;
  • Inktcartridges en tonercassettes waarvan de verzegeling en/of verpakking na levering is verbroken;
  • Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om teruggezonden te worden, zoals in-ear headsets, headsets,, tandenborstels, waterflessen, massage-, scheer-, of epileerapparaten, stijl- en krultangen, thermometers en VR-brillen waarvan de verzegeling en/of verpakking na levering is verbroken;
  • Vouchers, cadeau- en tegoedbonnen;
  • Maatwerk waterkoelingssystemen;
  • Voor digitale inhoud (zoals bijv. een download) die niet op een materiële drager (zoals een dvd of cd) is geleverd, geldt er geen herroepingsrecht indien deze is geleverd binnen de bedenktermijn. De
  • Installatie-, inbouw- en assemblagekosten worden niet vergoed.
Verzending

Voor het retourneren van een artikel kun je gebruik maken van onze Service Portal.


Ons retouradres is:
Alternate Nederland
Marconiweg 1, 4691 SV TholenAlle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten