Diensten

Uiteraard, dat doen wij graag voor je! Jouw gewenste configuratie wordt gecontroleerd en geassembleerd door een team professionals met jaren ervaring. Vervolgens wordt die uitgebreid getest om er zeker van te zijn dat de pc goed werkt. Als je een besturingssysteem hebt geselecteerd, wordt dit samen met de recentste drivers geïnstalleerd. Daarnaast biedt ALTERNATE twee jaar garantie op de door ALTERNATE geassembleerde pc.

Dat kan zeker. De PC-Builder houdt automatisch rekening met de compatibiliteit van de componenten, zodat je zelfs zonder kennis toch een goed werkende computer kan configureren. De configuratie die je via de PC-Builder samenstelt, wordt gecontroleerd en geassembleerd door een team professionals met jaren ervaring. Na de assemblage wordt het systeem uitgebreid getest om er zeker van te zijn dat de pc goed werkt.

Ook dat is mogelijk. Dan worden de losse onderdelen bij je bezorgd en kan je de pc zelf assembleren.

Wanneer je liever geen gebruik maakt van onze PC-Builder, dan staan onze klantenservicemedewerkers voor je klaar. Als je jouw budget, de gewenste toepassing en je wensen doorgeeft, zullen zij je adviseren.

Met de stresstestservice worden er, naast de standaardcontrole die bij de assemblageprocedure wordt uitgevoerd, ook verschillende diagnostische testen en stresstesten uitgevoerd. Non-stop, voor 48 uur. Uiteraard ontvang je hier de resultaten van. Wanneer bij de stresstest substantiële problemen worden opgemerkt, wordt door onze medewerkers contact met jou opgenomen om een oplossing te voorzien.

Wanneer je kiest voor spoedassemblage, zullen we je nieuwe pc binnen twee werkdagen verzenden (Op voorwaarde dat er geen fouten in het systeem aanwezig zijn).

Op alle door ALTERNATE geassembleerde systemen zit standaard twee jaar garantie. Met de garantie-uitbreiding wordt de garantie op je assemblage met één jaar verlengd.

Bij waterkoeling worden de verschillende componenten in de pc koel gehouden door het rondpompen van water. Het water neemt de warmte op, waarna het warme water weer wordt afgevoerd. Dat maakt deze manier van koelen effectiever dan luchtkoeling, waarbij lucht langs het te koelen oppervlak wordt geblazen. Bij een custom watergekoeldepc lopen de tubes door de gehele pc, langs meerdere componenten. Zo kan een loop veel makkelijker hitte afvoeren bij verschillende componenten, zoals bijvoorbeeld de processor en/of de grafische kaart.

De belangrijkste eigenschap is het grote thermisch vermogen van waterkoelers ten opzichte van luchtkoelsystemen. Daardoor zijn hogere boostfrequenties haalbaar en worden deze langer vastgehouden. Doordat de verschillende essentiële onderdelen in je computer nu op een lagere temperatuur functioneren, heeft je pc een langere levensduur. Wanneer je bijvoorbeeld je processor continu aan zeer hoge temperaturen blootstelt, kan hij te warm worden en zo de prestaties reduceren door 'thermal throttling'. Een goed gekoelde processor zal langer mee kunnen gaan en beter presteren.

Een ander voordeel is dat waterkoeling veel stiller is dan een ventilator. Wanneer een ventilator dezelfde koelprestaties wil leveren als een loop, zullen het aantal rotaties per minuut hoger worden en daarmee ook de decibellen toenemen. Daardoor zal een luchtkoeler meer geluid produceren dan een waterkoeler. Tijdens het gamen vraag je veel vermogen van je pc en dus indirect ook van je koelers. Omdat de loop door de gehele computer loopt en daardoor elk component goed en afzonderlijk kan koelen, zal deze veel minder hard hoeven te werken om alles goed gekoeld te houden.

Los van de technische voordelen die waterkoeling te bieden heeft, is er nog altijd het visuele aspect. De aesthetics zijn fantastisch, want je kunt een compleet kleurenpalet door je pc laten vloeien waarbij de kleuren heel mooi en soepel in elkaar kunnen overgaan. Maak een custom RGB-verlichtingsprofiel aan, zodat je pc straalt zoals jij dat wilt. In combinatie met RGB-hardware kun je ook individuele lichteffecten instellen, waardoor je pc er nog spectaculairder uitziet. Zo is het mogelijk om elk component afzonderlijk te verlichten.

Jazeker. Wij hebben een eigen assemblageafdeling met een jarenlange ervaring op het gebied van pc-systemen configureren en assembleren. Hier werken zeer vakkundige mensen met een lading expertise als het aankomt op het bouwen van custommade pc's en loops. Het team gaat aan de slag met jouw specifieke wensen, zodat jouw pc altijd uniek en zelf samengesteld is.

Een veel gehoord nadeel van loops is dat je geen garantie meer zou hebben wanneer er lekkage optreedt. Maak je geen zorgen! Omdat wij jouw custommade pc zelf bouwen, heb je dat bij ons wel. Om ervoor te zorgen dat je een gegarandeerd goede computer krijgt, zullen wij diverse stabiliteitstesten uitvoeren. Pas wanneer wij hier helemaal tevreden over zijn, wordt je unieke en zelfontworpen pc verzonden.

Bij jouw systeem zit tijdens de garantieperiode kosteloos carry-in onderhoud inbegrepen. Voor hardtube en ZMT (zero maintenance tube) is dat eenmaal per jaar en voor softtube tweemaal per jaar.

Wij hebben ons ook gespecialiseerd in het assembleren van custom loops voor de zakelijke markt. Deze pc's zijn geschikt om 365 dagen per jaar en 24 uur per dag te kunnen draaien. Dit maakt ze uitermate geschikt voor deeplearning, machinelearning, kunstmatige intelligentie, rendering, VR en nog veel meer.

Wanneer je specifieke vragen hebt, kun je contact opnemen met onze experts via waterkoeling@alternate.nl.

Alternate repareert enkel pc’s. Alle andere artikelen worden voor reparatie doorgestuurd naar de leverancier. Wil je je pc door ons laten repareren? Dan vind je hieronder de prijzen van de door ons geleverde services. De genoemde prijzen zijn standaardprijzen, aan de prijslijst kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. De door ALTERNATE samengestelde systemen worden op het geheugen na niet aangepast.

Zelfbouwsysteem(1, 2)
Alternate Systeem(1, 2) (Buiten 2 jaar garantie)
Diagnosekosten
€ 50,- t/m € 150,-(3)
€ 25,-
Arbeidskosten per kwartier
€ 45,-
Arbeidskosten per kwartier (met een maximum van 7 kwartier)
€ 35,-
Handeling
Kosten
Inbouwen en installeren component(4) in een door ALTERNATE geassembleerd systeem binnen garantie
Gratis
Inbouwen en installeren component(4) in een door ALTERNATE geassembleerd systeem buiten garantie
€ 25,-
(Her)Installatie Windows(5)
€ 50,-
BIOS update
€ 20,-
  • Systemen welke door Alternate zijn geassembleerd, beschikken over een garantietermijn van twee jaar op de assemblage.
  • Onderzoeks- en reparatiekosten zijn kosteloos1 binnen deze termijn.
  • Voor custom watergekoelde systemen gelden afwijkende prijzen en dien je contact op te nemen met onze klantenservice.

Toelichting van de nummers in bovenstaande tabellen.

  1. Alternate wijst nadrukkelijk elke aansprakelijkheid af voor enige schade aan eigendommen van de klant of derden, welke het gevolg zijn van defecten die reeds aanwezig waren op het moment van aanbieden het product. Het feit dat een product ter test wordt aangesloten door een medewerker van Alternate doet hieraan niets af. Dit geldt ook voor enig defect welke wordt aangetroffen en zijn oorzaak vindt in het ondeskundig handelen van anderen dan Alternate medewerkers. Over het algemeen gevat onder de term ‘user abuse’ (gebruikersschade).
    Bij het constateren van user abuse zullen er mogelijk kosten in rekening gebracht voor eventueel herstel van het artikel.
  2. Defect gebleken componenten welke nog binnen de garantietermijn vallen, komen terecht in een garantietraject.
  3. Afhankelijk van diagnosetijd
  4. Harddisk, SSD, DVD/Blu-ray speler, controllerkaart, geheugenmodule(s), grafische kaart, geluidskaart, netwerkkaart of TV kaart.
  5. Alleen Windows 11 wordt ondersteund. Om een (her)installatie uit te voeren is de licentiecode benodigd. De software dient te zijn aangekocht bij ALTERNATE.


Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten