Skyscraper - EK campagne
Skyscraper Rechts - SummerSale

Wat is een watergekoelde PC?

Wat biedt een watergekoelde pc eigenlijk meer ten opzichte van een luchtgekoelde pc? Watergekoelde ’pc’s bieden een enorme lijst aan voordelen. Denk hierbij aan hogere overklokkingwaardes, een stillere pc, computercomponenten die een langere levensduur krijgen, het efficiënter wegleiden van hitte en natuurlijk ziet het er fantastisch uit. Maar heb je weinig tijd en ben je niet zo handig? Of durf je het simpelweg zelf niet aan? Geen probleem! Onze experts bouwen met plezier een pc die volledig aan jouw eisen gaat voldoen.

Hier geven we je alle belangrijke informatie die jij moet weten over custom watergekoelde systemen en daarna kan je via onderstaand formulier je eigen ideale droom-pc samenstellen, waarna wij jou een offerte op maat versturen.

Weet jij al meer dan genoeg over custom watergekoelde pc’s?
Vraag je pc aan in het formulier!

Waarom een custom watergekoelde PC van Alternate?

Custom waterkoelingsets, ook wel loop genoemd, hebben vele voordelen, maar er komen ook wat nadelen bij kijken. Een veel gehoord nadeel van loops is dat je geen garantie meer zou hebben wanneer er lekkage optreedt. Maak je geen zorgen. Omdat wij jouw custommade pc zelf bouwen, heb je dat bij ons wel. Verder heb je voor het maken van je eigen loopconfiguratie behoorlijk wat tijd, ervaring én het juiste gereedschap nodig. Nu dus niet. Omdat onze experts jouw loopconfiguratie professioneel gaan bouwen, kan je zelfs met twee linkerhanden genieten van een unieke pc die volledig aan jouw eisen voldoet! Zo kun jij je kostbare tijd steken in het gamen, terwijl wij ondertussen bezig zijn met jóúw pc.

Assembleert Alternate de pc zelf?

Alternate heeft een eigen assemblageafdeling met een jarenlange ervaring op het gebied van pc-systemen configureren en assembleren. Hier werken zeer vakkundige mensen met een lading expertise als het aankomt op het bouwen van custommade pc’s en loops. Zoals hierboven beschreven, gaan zij aan de slag met jouw specifieke wensen, zodat jouw pc te allen tijde uniek en zelf samengesteld is.

Om ervoor te zorgen dat je een gegarandeerd goede computer krijgt, zullen wij diverse stabiliteitstesten uitvoeren. Pas wanneer wij hier helemaal tevreden over zijn, wordt je unieke, zelfontworpen pc verzonden. Er komt dus géén extern bedrijf aan te pas om de pc te maken. Zo heb jij de 100% Alternate-garantie én -service. Na aankoop van je ultieme pc kan je tijdens de garantietermijn profiteren van kosteloze periodieke onderhoudsbeurten.

Wat maakt watergekoelde pc’s beter dan luchtgekoelde pc’s?

De voordelen van waterkoeling ten opzichte van luchtkoelers zijn eindeloos. De belangrijkste eigenschap is toch wel dat het thermisch vermogen van waterkoelers vele malen groter is dan dat van luchtkoelsystemen. Dit ene gegeven brengt al meerdere voordelen met zich mee. Zo kan een loop t.o.v. een luchtkoeler veel makkelijker hitte afvoeren bij belangrijke componenten, zoals bijvoorbeeld de CPU (de processor) en/of de GPU (grafische kaart). Dit komt omdat de vloeistof van een loop door de gehele pc loopt. Doordat de verschillende essentiële onderdelen in je computer nu op een lagere temperatuur functioneren, heeft je pc een langere levensduur. Wanneer je bijvoorbeeld je processor continu aan zeer hoge temperaturen blootstelt, kan hij te warm worden en zo de prestaties reduceren wegens 'thermal throttling'. Een goed gekoelde processor zal zodoende tot wel jaren langer mee kunnen gaan en beter presteren.

Een ander groot bijkomstig voordeel is dat een loop veel stiller is dan een ventilator. Wanneer een ventilator dezelfde koelprestaties wil leveren als een loop, zal zijn RPM (rotaties per minuut) logischerwijs veel hoger uit gaan pakken. Met als gevolg dat de luchtkoeler dus meer geluid zal produceren dan de waterkoeler. Tijdens het gamen vraag je veel vermogen van je pc en dus indirect ook van je koelers. Omdat de loop door de gehele computer loopt en zodoende elk component goed en afzonderlijk kan koelen, zal deze veel minder hard hoeven te werken om alles goed gekoeld te houden. De luchtkoeler daarentegen moet veel meer lucht verplaatsen, waardoor de fans harder zullen draaien en daarmee ook de decibellen zullen toenemen.

Lees meer

Betere performance uit je pc halen met overklokken

Elke pc en elk component erin heeft een kloksnelheid. Kloksnelheden geven aan hoeveel signalen er per seconden verwerkt worden door het desbetreffende component.

Het verhogen van je kloksnelheid wordt ook wel overklokken genoemd. Overklokken is dus eigenlijk het verhogen van je prestaties per seconden. Met custom waterkoeling raakt je PC veel minder snel oververhit, waardoor je dus op een efficiëntere wijze nog betere prestaties uit je componenten kunt halen.

Een lust voor het oog

Los van alle geweldige technische voordelen die waterkoeling te bieden heeft, is er nog altijd het visuele aspect.

De aesthetics zijn fantastisch, want je kunt een compleet kleurenpalet door je pc laten vloeien waarbij de kleuren heel mooi en soepel in elkaar kunnen overgaan. Maak een custom RGB-verlichtingsprofiel aan, zodat je pc straalt zoals jij dat wilt!

In combinatie met de RGB-hardware kun je ook individuele lichteffecten instellen waardoor je pc er nog spectaculairder uitziet. Zo is het mogelijk om elk component afzonderlijk te verlichten. Maak bijvoorbeeld je moederbord blauw, je videokaart groen en je fans roze. Niets is te gek! Is Alternate-rood toch jouw lievelingskleur? Geen probleem, je kan ook één vaste kleur instellen.

Bekijk onderstaand filmpje om de fantastische mogelijkheden van onze loops te bekijken:

Bekijk ons portfolio voor enkele voorbeelden van gerealiseerde watergekoelde pc projecten.

Klik op een foto voor meer beeldmateriaal van de pc.

PC 1

PC 2

PC 3

PC 4

PC 5

PC 6

PC 7

PC 8

PC 9

PC 10

Stel hier je watergekoelde pc samen en ontvang een offerte

Met onderstaand formulier kun je makkelijk en snel een watergekoelde pc samenstellen die aan jouw eisen voldoet. Volg alle stappen en vul hier het formulier compleet in. Nadat wij het formulier hebben ontvangen, nemen wij binnen twee werkdagen contact op om de wensen te bespreken. Naar aanleiding van je wensen brengen we een gerichte offerte uit. Voor watergekoelde pc's geldt er geen herroepingsrecht en deze kunnen om die reden niet retour gestuurd worden.Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten