Skyscraper - EK campagne
Skyscraper Rechts - SummerSale

MECHANISCHE TOETSENBORDEN

Mechanische toetsenborden laten een hele nieuwe wereld voor je opengaan. De meeste toetsenborden zijn voorzien van membranen (rubberdome) toetsen, maar een mechanisch toetsenbord heeft mechanische switches. Ontdek hoe een mechanisch toetsenbord jouw dagelijks leven kan verbeteren en pak hiermee jouw voordeel.

Bekijk alle mechanische toetsenborden

Wat is een mechanisch toetsenbord?

Mechanische toetsenborden zijn voorzien van toetsen met mechanische switches. Deze switches bestaan uit een basis (de toets), een steel en een veer.
Onder elke toets waarmee de toetsaanslag geregistreerd wordt, zitten mechanische switches. Switches komen in verschillende types, of ‘kleuren’. Dit geeft aan wat voor soort mechanische werking de switch heeft. Switches van mechanische toetsenborden hebben een langere levensduur dan de normale rubberdome-switches. Deze toetsenborden zijn daarom vooral populair bij gamers en typisten.

Wat zijn de voordelen van een mechanisch toetsenbord?

Allereerst heb je het voordeel dat mechanische switches een langere levensduur hebben. Met een gemiddelde levensduur van 50 miljoen toetsaanslagen (per toets) is dit ruim tienmaal langer dan een toetsenbord met rubberdome-switches. Daarnaast ervaar je de volgende voordelen tijdens het gamen of typen:
- Snellere toetsregistratie Je kunt sneller in-game reageren of typen, doordat je de toets niet volledig hoeft in te drukken.
- Anti-ghosting Met mechanische toetsenborden voorkom je het probleem dat andere toetsen falen bij het indrukken van meer dan zes toetsen. Dit wordt ook wel ‘keyboard-ghosting’ genoemd.
- Diverse types switches Elk type mechanische switch heeft zijn eigen gevoeligheid en eigenschappen. Zo kun je kiezen voor een lichte switch zonder hoorbare klik, maar kun je ook een switch kiezen waarbij je de klik duidelijk hoort en voelt.
- Stabiel en duurzaam Mechanische toetsenborden zijn aanzienlijk zwaarder dan membranen toetsenborden en verschuiven daardoor niet snel tijdens pittige gamesessies.

Types en verschillen in mechanische switches

Er zijn verschillende mechanische switches op de markt voor iedere gebruiker. De termen die vaak voorbij komen wanneer het gaat om mechanische switches zijn tactile, lineair en clicky.

Clicky switches

Je hoort duidelijk wanneer de toetsaanslag wordt geregistreerd. Clicky switches hebben een lichte toetsaanslag, zodat je snel kunt typen. Omdat het klikgeluid nadrukkelijk aanwezig is, kan dit nadelig zijn voor in stille ruimtes.

Tactile switches

Deze switches hebben een stille maar voelbare klik. Bij het geheel indrukken van een toets voel je ook tegenkracht. Dit is ideaal als je veel typt of gamet en graag feedback wilt voelen bij het typen.

Lineaire switches

Deze switches hebben geen voelbare klik. Daardoor heb je minder kracht nodig en reageren ze veel sneller. Linaire switches zijn vooral populair onder gamers.

Welke switch past bij jou?

Bij mechanische toetsenborden kun je dus kiezen welke switch voor jou het meest geschikt is. In de switches zitten een aantal duidelijke verschillen, zoals de kleur, het type switch (clicky, lineair of tactile), de Key travel (Deze bestaat uit de totale travel; hoe ver je de toets kan indrukken en de pre travel; hoe ver je de toets moet indrukken voordat hij de toetsaanslag registreert) en de druk die nodig is bij iedere aanslag (actuatiekracht). Het merendeel van de mechanische schakelaars is afkomstig van CHERRY (MX-switches) en worden met kleuren van elkaar onderscheiden.
We hebben de belangrijkste hieronder uitgelicht:

MX Brown switches

MX Brown-switches bieden het perfecte evenwicht: ze combineren een lichte en voelbare klik zonder geluid met een lichte aanslag en weinig feedback. Deze switch is met name populair bij gebruikers die hun toetsenbord intensief en langdurig willen kunnen gebruiken voor zowel gamen als typen.
Actuatiekracht: 45 g | Keytravel: 4 mm | Pre-travel: 2 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

MX Blue switches

De MX Blue-switches hebben een lichte mechanische schakelaar met een voelbare en hoorbare feedback. Ze zijn geliefd onder RTS-gamers. Voor FPS-gamers zijn deze switches minder geschikt.
Actuatiekracht: 50 g | Keytravel: 4 mm | Pre-travel: 2,2 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

MX Red switches

MX Red switches zijn bijna identiek aan Black switches, maar typen lichter zonder feedback. Deze snelle switches zijn bij een breed publiek geliefd. Vooral FPS- en MMO-gamers geven de voorkeur aan dit type switches.
Actuatiekracht: 45 g | Keytravel: 4 mm | Pre-travel: 2 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

MX Silent Red switches

De MX Silent RGB Red-switches zijn stiller en rustiger dan de originele Red-switches. Het resultaat is een gevoel dat de meeste mensen waarnemen als soepeler en sneller. Daardoor zijn ze ideaal voor snel gamen.
Actuatiekracht: 45 g | Key travel: 3.7 mm | Pre travel: 1.9 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

MX Silver switches

De MX Silver-switches, ook bekend als MX Speed-switches, hebben dezelfde bediening als de Red-switches, alleen zijn ze stiller. Deze switches zijn zeer nauwkeurig en hebben een extreem korte reactietijd zonder hoorbare feedback.
Actuatiekracht: 50 g | Key travel: 4 mm | Pre travel: 2.2 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

Flaretech switches

Flaretech switches zijn optische switches. Deze werken bijna hetzelfde als normale mechanische switches, maar met één groot verschil: in plaats van een mechanisch contactpunt wordt de aanslag geregistreerd doormiddel van een lichtsignaal. Hierdoor zitten er minder slijtende onderdelen in de switch en gaat deze dubbel zo lang mee. Het gebruikte lampje zit ook niet in de switch zelf, maar in de bodem van het toetsenbord, zo kunnen de switches makkelijk worden vervangen als deze toch kapot gaan.
In analoge toetsenborden hebben de switches het voordeel dat de pre travel eenvoudig aangepast kan worden via de software van het toetsenbord.

Door het ontwerp van de steel zijn de keycaps eenvoudig uitwisselbaar met de keycaps voor CHERRY switches.

Actuatiekracht: 55 g | Key travel: 4 mm | Pre travel: 2-4 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

Kailh switches

Kailh is een van de marktleiders binnen de markt voor mechanische switches. Dit merk levert hoogwaardige switches voor een betaalbare prijs. Zoals vele andere leveranciers heeft Kailh een breed assortiment aan switches voor iedere gebruiker.

Kailh Red BOX-switches
Actuatiekracht: 45 g | Keytravel: 4 mm | Pre-travel: 3 mm | Stil | Geschikt voor: kantoor/gaming

Kailh White BOX-switches
Actuatiekracht: 45 g | Keytravel: 3 mm | Pre-travel: 3 mm | Clicky | Geschikt voor: typisten

Kailh Brown BOX-switches
Actuatiekracht: 45 g | Keytravel: 4 mm | Pre-travel: 3 mm | Zacht | Geschikt voor: kantoor/gaming

Bekijk alle mechanische toetsenborden

Romer-G switches

Speciaal voor gamers heeft Logitech de Romer-G-switches ontworpen. Deze mechanische switches hebben een klassiek ontwerp en gevoel. De Romer-G-switches zijn 25% sneller en 40% duurzamer dan merkloze mechanische switches.

Romer-G Tactile
Actuatiekracht: 50 g | Keytravel: 3,2 mm | Pre-travel: 1,5 mm | Waarneembare feedback

Romer-G Linear
Actuatiekracht: n.v.t. | Keytravel: 3,2 mm | Pre-travel: 3,2 mm | Zacht | Vloeiend en naadloos

Bekijk alle mechanische toetsenborden

Razer mechanische toetsenborden

Het populaire gaming merk Razer heeft voor haar mechanische toetsenborden een eigen switch ontworpen, namelijk de Razer Green Switch, de Razer Orange Switch en de Yellow Switch.

Razer Green Switch

De Razer Green-switches zorgen voor de beste gaming- en typeprestaties door hun geoptimaliseerde voelbare en hoorbare feedback.

Actuatiekracht: 50 g
Key travel: 4 mm
Pre travel: 1.9 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

Razer Yellow Switch

De Razer Yellow-switches zijn snelle en stille switches die een ultrasnelle bediening hebben. Daardoor kun je de toetsen sneller meerdere keren achter elkaar indrukken.

Actuatiekracht: 45 g
Key travel: 3.5 mm
Pre travel: 1.2 mm

Bekijk alle mechanische toetsenborden

ASUS ROG NX-switches

ROG NX Red-switches bieden een bedieningspunt van 1,8 mm voor een snelle invoer. Om onbedoelde toetsaanslagen te voorkomen, hebben de switches een initiële kracht van 40gf. Deze kracht kan worden uitgebreid tot 55gf voor een perfecte rebound-feedback. Hierdoor voelen de toetsaanslagen soepel en lineair aan.

De ASUS ROG NX Red- en NX Brown-switches activeren en resetten op hetzelfde punt. De ROG NX Blue-switches zijn afgestemd op een zo goed als nul actuatiepunt- versus resetpunt van bijna 0,1 mm.

Bekijk alle mechanische toetsenborden

ASUS ROG RX-switches

ROG RX Red Optical-switches zijn de eerste die door ROG zijn ontwikkeld. Uitgebreid onderzoek, testen en finetunen hebben geleid tot switches met een 1,5mm-bedieningspunt voor razendsnelle input. Een initiële kracht van 40gf voorkomt onbedoelde toetsaanslagen, en gaat helemaal tot 55gf voor een perfecte rebound-feedback. ROG RX Red-switches zorgen voor een soepel en lineair gevoel om je een bijna onmiddellijke respons te geven op het moment dat je de toets aanslaat.

In tegenstelling tot traditionele switches, hebben de ROG RX Optical-switches een debounce-vertraging van bijna nul, waardoor je tegenstanders altijd voor bent.

Bekijk alle mechanische toetsenbordenAlle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten