Informatie rondom RTX 3000 serie

Update: 14 september 2021

Bedankt voor je interesse in de nieuwe GeForce RTX 3000-serie! Deze populaire serie videokaarten is in september 2020 gelanceerd. De grote populariteit onder gamers, zakelijke gebruikers en cryptominers heeft gezorgd voor meer vraag dan aanbod. Ondertussen zijn de wachtrijen ingelopen en komen er dagelijks videokaarten van diverse types beschikbaar. Via deze pagina proberen we de meest voorkomende vragen alvast te beantwoorden en je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.


Helaas zijn er specifieke modellen die zeer weinig geleverd worden door fabrikanten. Meestal zijn dit de instapseries. Daarnaast zijn er chipsets die nog steeds weinig geproduceerd worden. De informatie die wij krijgen is dat in het derde en vierde kwartaal van 2021 de schaarste weer langzaam toeneemt en dus de vraag vele malen groter blijft dan het aanbod. NVIDIA is samen met de boardpartners volledig over op LHR-videokaarten: Lite Hash Rate-videokaarten, die voor cryptominers minder interessant zijn. Deze kaarten hebben een specifieke beperking voor cryptomining, maar functioneren verder normaal. De levering van de LHR-kaarten komt langzaam op gang, maar de populaire types, met name 3070 en 3080, zijn zeer slecht leverbaar. Omdat de RTX 3090-gebaseerde kaarten de enige zijn zonder LHR neemt de populariteit van deze kaarten weer toe. Het kan nog tot ver in 2022 duren voordat alles weer gestabiliseerd is.


Hierbij een overzicht van onze verwachtingen omtrent levering / beschikbaarheid:

RTX 3090: Regelmatige beschikbaarheid, populaire types vaak snel op.

RTX 3080Ti: Over de hele breedte beschikbaar in vrijwel alle types.

RTX 3080: Nagenoeg geen aanbod en geen verbetering in de komende maanden.

RTX 3070Ti: Kleine leveringen, maar door het prijspunt het meest populair en dus schaars.

RTX 3070: Zeer kleine leveringen.

RTX 3060 Ti: Kleine leveringen.

RTX 3060: Zeer kleine leveringen.


Wachtrijen worden niet meer gecreëerd; alleen wat direct beschikbaar is, kan besteld worden. Ook houden wij de restrictie van één kaart per persoon aan om iedereen een kans te gunnen op de schaarse producten.Alle informatie over de specificaties en features van de nieuwe grafische kaarten kun je terugvinden via deze link.
Door de grote vraag maar de beperkte voorraad, ook bij onze leveranciers, blijft het onbekend wanneer een nieuwe levering zal plaatsvinden en welke aantallen wij dan binnen zullen krijgen. Uiteraard hebben wij hierover dagelijks contact met onze leveranciers en zullen wij een update publiceren zodra er meer informatie bekend is.
Door de grote hoeveelheid bestellingen die wij hebben ontvangen en de beperkte beschikbaarheid vanuit NVIDIA, kunnen wij je helaas niet van concrete informatie voorzien. Alle nieuwe bestellingen worden achteraan de wachtrij toegevoegd en alle orders worden op volgorde van bestellen uitgeleverd.
Helaas kun je niets anders doen dan de bestelling opnieuw plaatsen, daarmee sluit je weer achteraan in de wachtrij.
Wij leveren alleen nog videokaarten uit die we uit voorraad kunnen leveren. We nemen geen pre-orders op kaarten meer aan.
Omdat wij geen indicatie hebben over de leverdatum of de aantallen die we per product zullen ontvangen, raden we je aan om je huidige bestelling geduldig af te wachten. Wanneer je de grafische kaart in je bestelling wijzigt, sluit je weer achteraan in de wachtrij.
Omdat de voorraad van de nieuwe RTX 3000 grafische kaarten in de periode rond de lancering heel beperkt is, geldt momenteel voor zowel bedrijven als particuliere klanten een limiet van maximaal één RTX 3000 grafische kaart per klant. Orders van wederverkopers zullen wij direct annuleren na bestellen.
Om de wachttijd te beperken, worden in de PC-Builder enkel producten getoond die binnen een redelijke termijn kunnen worden geleverd. Wegens de onbekende levertermijn van de RTX 3000-kaarten, worden deze in de PC-Builder dus niet getoond tot er voorraad beschikbaar is. Mocht je in tussentijd toch reeds een pc willen configureren met een RTX 3000 grafische kaart, kan je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.
De keys voor deze actie worden per mail verstuurd binnen 24 uur nadat je bestelling door ons is verzonden. Wanneer je deze niet hebt ontvangen, controleer dan eerst de map waarin je ongewenste mail wordt verzameld. Indien je de keys hier ook niet kan terugvinden, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wanneer je een videokaart uit de RTX 3000 serie na 1 oktober hebt besteld, ontvang je helaas geen key meer. Door de enorme vraag naar deze serie videokaarten, heeft Nvidia besloten deze bundel tot nader order te stoppen.

Door de lange wachttijd, zijn de redeemperiodes voor de verschillende acties intussen verlopen. We zijn echter constant in contact met NVIDIA en proberen steeds opnieuw een verlenging van de redeemperiode aan te vragen. Zo is de redeemperiode voor de ‘Call of Duty: Black Ops Cold War’ key tot juni verlengd.
Wanneer een fabrikant ons laat weten dat een specifiek model niet meer geleverd kan worden, zullen we je hier direct over informeren. Zolang wij je niet hebben bericht heeft de fabrikant nog niets bevestigd.

Helaas heeft MSI besloten om de RTX 3080 Gaming X Trio 10G / RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC / RTX 3060Ti Gaming X Trio niet meer te produceren. Door dit besluit, dat buiten onze macht ligt, is levering van dit product onmogelijk geworden.
Ook Asus heeft besloten de Asus RTX 3080 TUF Gaming (OC) en de RTX 3080 ROG STRIX GAMING (OC) uit productie te halen.
Er zijn een aantal specifieke modellen die nauwelijks geleverd worden door fabrikanten. Vaak zijn dit de instapvarianten met een lagere kloksnelheid. Het betreft de volgende kaarten die problematisch zijn:
Gigabyte RTX 3080 Eagle
Gigabyte RTX 3080 Eagle OC
Omdat er grote wachtrijen zijn op sommige videokaarten bieden wij geen alternatieven aan. Wij willen het graag voor iedereen eerlijk houden. Wil je de bestelling aanpassen, dan betaal je het verschil tussen de actuele prijs van de gewenste kaart en het bedrag dat je al betaald hebt voor de openstaande bestelling bij.
Sommige fabrikanten bieden ondersteuning voor de wachtrijen. Indien de fabrikant actief meewerkt aan het verkorten van de wachtrijen, door bijvoorbeeld een snellere versie van het product te leveren voor een gelijke of gereduceerde prijs, zullen wij in volgorde van bestelling deze alternatieven ook aan onze klanten aanbieden. Dit kan alleen wanneer er geen wachtrij voor het alternatieve product is.
Alle fabrikanten zijn overgestapt op LHR-varianten, dus wij krijgen geen NON LHR-kaarten meer binnen. Deze kaarten zijn dan ook niet meer te bestellen en zullen ook niet meer online beschikbaar komen.
Op dit moment hebben wij geen wachtrijen meer op videokaarten, alleen op twee specifieke Gigabyte-producten. De klanten die deze videokaart in pre-order hebben staan, zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht van de levering van hun product.
Wij nemen geen nieuwe pre-orders meer aan op producten, zodat er ook geen wachtrijen meer ontstaan, en zullen alleen producten die direct beschikbaar zijn bestelbaar maken.


Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten