ALTERNATE Persberichten

ALTERNATE/WAVE-groep overschrijdt voor het eerst de grens van één miljard.

Gepubliceerd: 08.09.2021
De bedrijvengroep ALTERNATE/WAVE heeft haar boekjaar afgesloten op 30.06.2021 en kan ondanks een turbulente periode terugblikken op een zeer succesvol jaar. Zowel de winst als de omzet zijn aanzienlijk gestegen. De omzet overschreed voor het eerst in 31 jaar de miljardgrens.

Binnen de groep van ondernemingen heeft ALTERNATE in het bijzonder goed kunnen inspelen op de lockdowns ten gevolge van de coronapandemie. De enigszins tragere levering door de leveranciers van de commerciële sector (als gevolg van stopgezette of uitgestelde investeringen), werd ruimschoots gecompenseerd.

De basis voor dit succes werd enkele jaren geleden gelegd met de uitbreiding van het productassortiment met speelgoed-, tuin-, gereedschap-, outdoor-, barbecue- en huishoudartikelen. Naast de klassieke IT-producten is er sinds het begin van de pandemie veel vraag naar deze productgroepen. Een andere sleutel tot succes waren de nauwe en vertrouwensvolle partnerschappen met fabrikanten die in de loop van vele jaren zijn gegroeid. Door een goede intensieve planning en het maken van afspraken was het mogelijk om een moeilijke periode door te komen waarin producten zeer schaars waren.

Al bij het begin van de pandemie, en dus veel vroeger dan door de federale regering was voorgeschreven, werden binnen het bedrijf tal van hygiënemaatregelen ingevoerd om de eigen werknemers te beschermen en besmettingen met COVID-19 te voorkomen. Ondanks de soms moeilijke werkomstandigheden was het personeel, zoals altijd, meer dan betrouwbaar. De maatregelen werden zonder problemen en met veel zorg toegepast, wat uiteindelijk leidde tot zeer weinig besmettingen binnen het bedrijf. Als gevolg daarvan waren op geen enkel moment onderbrekingen of verstoringen binnen de onderneming.

Voor het komende jubileumjaar (ALTERNATE viert zijn 30e verjaardag), dat nog steeds gekenmerkt zal worden door onder andere de pandemie, de vele knelpunten bij de beschikbaarheid en het mogelijke veranderd koopgedrag van klanten, ziet CEO van de groep Carsten Kellmann de onderneming zeer goed gepositioneerd. Hij blijft rekenen op de zeer goede ondersteuning van de fabrikanten en de grote inzet van zijn eigen personeel.


Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten