Nog steeds wordt 98% van onze bestellingen op tijd geleverd! Meer info rondom de drukte >>
Alternate
VR adviespagina VR adviespagina

Stap in een virtuele wereld vol verrassingen

Ervaar een compleet nieuwe manier van gamen met virtual reality. Je zet een speciale bril op en je hebt het gevoel dat je in een andere wereld bent beland. Maar hoe werkt het eigenlijk? Wat heb je allemaal nodig? Op deze pagina leggen we het uit.

Wat is VR?

Virtual reality, oftewel VR, is een bijzondere ervaring. Nadat je een VR-bril op je hoofd zet, lijkt het wel alsof je ergens anders bent. Je kan om je heen kijken en je ervaart de illusie van een echte wereld. Virtual reality kan gebruikt worden om te gamen, maar ook voor andere toepassingen.

Op welke manieren kan je gamen in VR?

Er zijn verschillende manieren om in virtual reality te kunnen gamen. Zo kun je gamen in VR met behulp van een smartphone, een krachtige laptop of een pc. Je kan ook kiezen voor een standalone VR-bril.

De nieuwste VR-games en gaafste ervaring heb je als je kiest voor een VR-bril die je koppelt aan een krachtige laptop of pc. Vanwege de minder krachtige hardware is de ervaring bij het gebruik van standalone VR-brillen minder. Het grootste voordeel van deze brillen is het gebruiksgemak.

Hoe werkt een VR-bril?

Een virtual reality-bril is voorzien van twee lenzen. Hierdoor krijgt ieder oog een apart beeld te zien. Je brein maakt er zelf een totaalbeeld van. Als je je hoofd draait, draait het beeld mee. Voor interactie met de omgeving gebruik je controllers. Hierdoor wordt de beleving nog leuker.

Overige toepassingen VR

Naast gamen zijn er nog veel andere mogelijkheden voor het gebruik van VR. Zo kan je speciale VR-films kijken, maar kan het ook gebruikt worden voor serieuze aangelegenheden.

Ingenieurs, ontwerpers en aannemers transformeren met behulp van VR een 2D-design naar interactieve digitale modellen.

Voor specialistische training is VR ook uitermate geschikt. Zo kunnen piloten vliegsimulaties doen of kan VR worden gebruikt om chirurgen operaties te laten oefenen.

Wat heb je nodig voor VR?

Om VR-games te kunnen spelen, heb je het volgende nodig: Een VR-bril naar keuze. Met een standalone bril is een laptop of pc niet nodig. Kies je voor een normale VR-bril, dan heb je een krachtige gaminglaptop of -pc nodig. Naast minimaal 8GB-werkgeheugen heb je een goede processor en grafische kaart nodig.

Een snelle processor: minimaal een Intel Core i5, maar een i7 of sneller is aangeraden.

Een goede grafische kaart: minimaal een NVIDIA GTX 1060 , maar een NVIDIA GeForce RTX 2070 of hoger is aangeraden. Over het algemeen geldt: hoe beter je gaming-pc en grafische kaart, hoe mooier en realistischer de virtuele wereld eruit ziet.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de