Custom watergekoelde PC's bij Alternate

Wat is een watergekoelde PC?

Er zijn goede alles-in-één waterkoelingsets op de markt, maar voor liefhebbers zoals jij zijn er ook custom waterkoelingsets, waarmee je je eigen unieke watergekoelde pc kunt bouwen. Deze zijn stiller, beschikken over een betere koeling en ze zien er ook nog eens super tof uit. Heb je weinig tijd en ben je niet zo handig? Of durf je het simpelweg zelf niet aan? Geen probleem! Wij bouwen een pc die volledig aan jouw eisen gaat voldoen.

Op deze pagina geven we je alle belangrijke informatie die jij moet weten over custom waterkoelingsystemen, én onderaan deze pagina kun jij via een configuratiemenu jouw ideale droom pc samenstellen, waarna wij jou een offerte op maat versturen.

Weet jij al genoeg over custom waterkoelingsets en wil je gelijk jouw eigen pc samenstellen? Klik dan hier.

Waarom een custom watergekoelde PC van Alternate?

Custom waterkoelingsets, ook wel loop genoemd, hebben vele voordelen, maar ook wat nadelen.
‘Nadelen?!’, horen we je denken. Jazeker, maar wij zouden Alternate niet zijn als wij je deze nadelen niet uit handen zouden nemen. Een veel gehoord nadeel van loops is dat je geen garantie meer zou hebben wanneer er lekkage optreedt. Omdat wij jouw ideale pc zelf bouwen, heb je dat bij ons wel.
Daarnaast heb je voor het maken van je eigen loop behoorlijk wat tijd, ervaring én het juiste gereedschap nodig. Nu dus niet. Omdat wij je loop gaan maken, kan je zelfs met twee linkerhanden genieten van een fraaie pc die volledig aan jouw eisen voldoet! Zo kun jij je kostbare tijd steken in het gamen, terwijl wij ondertussen bezig zijn aan jóúw pc.

Wacht even, maakt Alternate deze pc echt zelf?!

Jazeker. Alternate heeft een eigen assemblage afdeling met jarenlange ervaring op het gebied van pc-systemen configureren en assembleren. Hier werken zeer vakkundige mensen met een lading expertise als het aankomt op het bouwen van custommade pc’s en loops. Zoals hierboven beschreven, gaan zij aan de slag met jouw specifieke wensen, zodat jouw pc te allen tijde uniek en zelf samengesteld is.

Om er voor te zorgen dat je een gegarandeerd goede computer krijgt, zullen wij hem zelf onderwerpen aan verschillende stabiliteitstesten. Pas wanneer wij hier helemaal tevreden over zijn kan jij je unieke, zelfontworpen pc afhalen in onze showroom. Er komt dus géén extern bedrijf aan te pas om de pc te maken. Zo heb jij de 100% Alternate garantie én service. Ook kun je na aanschaf langskomen voor periodiek onderhoud waarbij de garantie behouden blijft.

Welke voordelen nemen loops met zich mee?

De voordelen van waterkoeling ten opzichte van luchtkoelers zijn eindeloos. De belangrijkste eigenschap is toch wel dat het thermisch vermogen van waterkoelers vele malen groter is dan van luchtkoelsystemen.
Dit ene gegeven brengt al meerdere voordelen met zich mee. Zo kan een loop t.o.v. een luchtkoeler veel makkelijker hitte afvoeren bij belangrijke componenten, zoals bijvoorbeeld de CPU (de processor) en/of de GPU (grafische kaart). Dit komt doordat de vloeistof van een loop door de gehele pc loopt. Doordat de verschillende essentiële onderdelen in je computer nu op een lagere temperatuur functioneren, heeft je pc een langere levensduur. Wanneer bijvoorbeeld je processor volcontinu op zeer hoge temperaturen presteert, zal hij sneller stuk gaan. Een koele processor zal zodoende tot wel jaren langer mee kunnen gaan.

Daarnaast is een ander groot bijkomstig voordeel dat een loop veel stiller is dan een ventilator. Wanneer een ventilator dezelfde koelprestaties wil leveren als een loop, zal zijn RPM (rotaties per minuut) logischerwijs veel hoger uit gaan pakken. Met als gevolg dat de luchtkoeler dus meer geluid zal produceren dan de waterkoeler.
Tijdens het gamen vraag je veel vermogen van je pc en dus indirect ook van je koelers. Omdat de loop door de gehele computer loopt en zodoende ieder component goed en afzonderlijk kan koelen, zal deze veel minder hard hoeven te werken om alles goed gekoeld te houden. De luchtkoeler daarentegen moet veel meer lucht verplaatsen, waardoor de fans harder zullen draaien en daarmee ook de decibellen zullen toenemen.

Geniet van betere performance en overklokken

Elke pc en ieder component erin heeft een kloksnelheid. Kloksnelheden geven aan hoeveel signalen er per seconden verwerkt worden door het desbetreffende component.
Het verhogen van je kloksnelheid wordt ook wel overklokken genoemd. Overklokken is dus eigenlijk het verhogen van je prestaties per seconden. Wanneer je dit doet, zullen je componenten snel oververhit kunnen raken. Door middel van loops rondom de desbetreffende onderdelen voorkom je oververhitting en kan je dus veilig en stil je pc en zijn onderdelen een nog betere performance af laten leveren dan hij al deed.

Het oog wil ook wat

Los van alle geweldige voordelen die waterkoeling te bieden heeft, is er natuurlijk nog één superbelangrijk, niet genoemd voordeel: het ziet er gewoon onwijs vet uit!

De aesthetics zijn fantastisch; je kunt een compleet kleurenpallet door je pc laten vloeien, waarbij de kleuren heel mooi en soepel in elkaar kunnen overgaan.
In combinatie met de RGB hardware kun je ook separate lichteffecten instellen waardoor je pc er nog spectaculairder uitziet! Zo is het mogelijk om iedere component afzonderlijk te verlichten. Maak je moederbord blauw, je videokaart groen en je fans bijvoorbeeld roze. Niets is te gek!
Is Alternate-rood echter jouw lievelingskleur? Geen probleem, je kan ook één vaste kleur instellen. Bekijk onderstaand filmpje om de fantastische mogelijkheden te bekijken van onze loops:

Bekijk de fantastische mogelijkheden van een custom watergekoelde PC

volledig scherm
voor optimale scherpte!

Bekijk ons portfolio voor verschillende gerealiseerde watergekoelde pc projecten.

Klik op een foto voor meer beeldmateriaal van de pc.

PC 1

PC 2

PC 3

PC 4

PC 5

PC 1

PC 2

PC 3

PC 4

PC 5

PC 6

PC 7

PC 8

PC 9

PC 10

PC 6

PC 7

PC 8

PC 9

PC 10

PC 11

PC 12

PC 13

PC 14

PC 11

PC 12

PC 13

PC 14

Stel hier je watergekoelde pc samen en ontvang een offerte

Met onderstaand formulier kun je makkelijk en snel een watergekoelde pc samenstellen die aan jouw eisen voldoet. Volg alle stappen en vul hier het formulier compleet in. Nadat wij het formulier hebben ontvangen, nemen wij binnen twee werkdagen contact op om de wensen te bespreken. Naar aanleiding van je wensen brengen we een gerichte offerte uit.
Voor watergekoelde pc's geldt er geen herroepingsrecht en kunnen derhalve niet retour gestuurd worden.

Pas de rood gemarkeerde velden aan
1Jouw gegevens
De gemarkeerde velden(*) zijn verplicht.
*
*
*
*
2Type behuizing

Kies je behuizing

i Let op: indien je kiest voor een ander type behuizing kan het i.v.m. research langer duren voor je de offerte ontvangt.

3Configuratie

Wijken de bovenstaande configuraties af van wat je voor ogen hebt?
Geef dan je specifieke wensen aan in het opmerkingen veld onderaan dit formulier.

4Grafische kaarten

Waterkoeling?

Kies je grafische kaart

Kies je grafische chip

Hoeveel grafische kaarten wil je in je pc?

i Let op: Quad SLI wordt officieel niet meer door NVIDIA ondersteunt. Het is wel mogelijk vier kaarten in te zetten voor zaken zoals Octane render, deep learning, CUDA geaccelereerde applicaties, etc.

5Type waterkoeling

Welke type tube wens je?

6RGB verlichting

Wil je RGB fans en LED strips?

De meerprijs voor deze extra optie kan oplopen tot ongeveer €400,-. Dit wordt besteed aan LED fans, LED strips, LED controllers en hardware met ingebouwde LED verlichting.

7Overige

Welk besturingssysteem wens je?

Gesleevde kabels?

Geschatte prijs

Kies een behuizing en configuratie om te beginnen.

+Extra wensen

Vul hier nog aanvullende opmerkingen en/of specifieke wensen in

Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 (0)88 544 45 55.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de