Meetapparatuur

Hoe weet je of je koorts hebt? Als je denkt dat je verhoging hebt, of zelfs koorts dan is het belangrijk om dit op te meten. Zeker bij kleine kinderen en ouderen is dit van belang. Zij hebben namelijk meer kans op uitdroging. De normale lichaamstemperatuur is tussen de 36,5° c en de 37,5° c. Als dit oploopt tot 38° c of hoger dan spreken we van koorts. Er zijn verschillende thermometers om de temperatuur op te meten zoals oorthermometers, voorhoofdthermometers, infraroodthermometers en speenthermometers. Naast het opmeten van je lichaamstemperatuur met een thermometer kun je nog veel meer opmeten om erachter te komen hoe het met je gezondheid gesteld is. Zo kun je met een bloeddrukmeter de boven-en onderdruk van je bloed opmeten. Je kunt dit zelf doen met een digitale bloeddrukmeter. Na het plaatsen op je bovenarm kun je op het LCD scherm al na één minuut de waarde aflezen. Je kunt je hartslag opmeten met een hartslagmeter. Hierdoor kun je onder andere je trainingsinspanningen aanpassen, waardoor je makkelijker blessures kan vermijden en ervoor kan zorgen dat je fysiek vooruitgang boekt. Ook kom je met een hartslagmeter meer te weten over het resultaat van inspanningen en trainingen.

Bekijk alle thermometers, bloeddrukmeters, hartslagmeters

Wat is BMI?

BMI, wat is dat eigenlijk? BMI staat voor Body Mass Index en laat de verhouding tussen je lengte en gewicht zien. Hierdoor kom je meer te weten over je gezondheid. Je kunt met sommige digitale weegschalen heel gemakkelijk je BMI opmeten. Deze uitgebreide weegschalen geven je meer inzicht in je gezondheid dan analoge weegschalen. Zo meten sommige het vetpercentage. Dit percentage is bepalend voor je gezondheid, zo heb je bij een te hoog percentage meer kans op een verhoogde bloeddruk en op hart-en vaatziekten. Als je actief sport dan is het ook handig om je vochtgehalte op peil te houden, dit kun je ook opmeten met sommige weegschalen. Het meten van je spiermassa is handig wanneer je wilt afvallen. Hoe hoger deze massa, hoe meer calorieën je nodig hebt. Het opmeten van je botmassa is niet voor iedereen interessant. Maar mocht je aan osteoporose (botontkalking) lijden dan is het wel erg belangrijk om je botmassa in de gaten te houden. Naast de digitale weegschaal heb je ook analoge weegschalen, hiermee kun je via een wijzerplaat je gewicht aflezen. Een voordeel van deze weegschaal is dat er geen batterijen nodig zijn en je hem dus altijd kunt gebruiken.

Bekijk alle personenweegschalen

Meest gekocht

TopsellersVoor :

Positie
Product
Beoordelingen
Prijs
Actie
Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten. Eventuele doorgestreepte prijzen zijn adviesprijzen.
Voor bestellingen vanuit het buitenland kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@alternate.nl of +31 180 440844.
Shop gesloten
Laatst bekeken (0)
Om het gebruiksgemak van de Alternate website te optimaliseren gebruiken wij cookies
https://click.alternate.de