Jouw pc als muziekstudio!

Met een dikke pc kan je meer dan alleen heel goed gamen. Naast het spelen van je favoriete games kan je ook de vetste soundtracks maken en je passie voor muziek waarmaken. Heb jij altijd wel zin gehad om je eigen nummers te maken, maar ben je daar nooit aan toe gekomen? Dan gaat Stephan Bouwman van Qmusic je daar perfect bij helpen! Hij legt uit waar je op moet letten wanneer je een pc uitzoekt voor het produceren van muziek. Ook laat hij zien hoe je je eerste housetrack kan maken.

Waar moet je op letten bij het samenstellen van je muziek-pc en wat zijn must-haves qua hardware?

Voor het maken van de vetste hitsongs zijn er bepaalde componenten in een pc waar je goed op moet letten. Stephan Bouwman legt hier snel uit wat hij belangrijk vindt wanneer hij een workstation voor muziekproductie samenstelt met de PC-Builder.

CPU (processor) – Dit is misschien wel het meest belangrijke hardwarecomponent bij het produceren van muziek. De processor bepaalt hoe snel jij verschillende taken kan uitvoeren, zoals tracks bewerken, effecten toevoegen en jouw productie exporteren.

Opslag – Een groot opslagmedia is gewenst, zodat je altijd je soundtracks op kan slaan waar je urenlang aan hebt gewerkt.

Pc-aansluitingen – Je hebt voldoende poorten nodig om al je muziekproductiehardware op aan te sluiten. Denk hierbij aan een studiomicrofoon, mixer, MIDI-controller, audio-interface en meer.

Pc-builder

Bouw stap voor stap je eigen unieke pc waarmee je muziek kan produceren en zet je eerste stappen als DJ

Ga naar de PC-Builder

Tutorials - Ontdek hoe je zelf digitaal muziek kan produceren

DJ Hercules assortimentAlle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten