Naar boven

World Backup Day

Je bestanden kwijtraken gebeurt vaker dan je denkt. Iedereen is wel al eens zijn telefoon, camera, tablet of harde schijf verloren. Één klein ongeluk of één kleine fout kan alle belangrijke bestanden waar je om geeft wissen. Daar sta je dan zonder kopie... Dit had je kunnen voorkomen door tijdig een back-up te maken van al je digitale documenten. In plaats van je bestanden op één plaats te bewaren (zoals op je computer), maak je best een kopie en sla je die op een veilige plaats op.

Lees meer over World Backup Day.

Hoe maak je dan best een back-up? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor.

Je kan lokaal een back-up maken op een harde schijf of je kan ervoor kiezen om ergens op het internet in “de Cloud” jouw bestanden te bewaren. Zelf raden we aan om te kiezen voor een harde schijf. Het kan namelijk nogal kostelijk zijn om van jouw hele computer online een back-up te maken. De meeste onlineservices bieden gratis een beperkte ruimte aan om documenten op te slaan en extra ruimte kost vaak een aardige duit. Maar wat zijn nu de verschillende opties om lokaal een back-up te maken? We bespreken ze hieronder.

USB-sticks

Een USB-stick is één van de makkelijkste manieren om een back-up te maken. Iedereen heeft wel ergens een USB-stick liggen. Echter moet je er wel op letten dat deze over genoeg geheugencapaciteit beschikt om al jouw belangrijke documenten op te slaan. Deze zijn ook zeer klein, je kan ze zo overal mee naartoe nemen en zelfs aan je sleutelbos hangen. Echter moet je dan wel opletten dat je hem niet verliest.

Bekijk hier alle USB-sticks.

Interne SSD/HDD

Een interne Solid State Drive (SSD) of Hard Disk Drive (HDD) zijn opslagmedia die je in jouw computer kan installeren, zo kan je er meerdere per computer hebben. Je kan SSD’s en HDD’s verkrijgen met verschillende opslagcapaciteiten en ze zo gebruiken om een volledige back-up te maken van jouw systeem. Sommige moederborden ondersteunen een RAID 1 configuratie, zo maken twee HDD’s of SSD’s constant kopieën van elkaar. Het verschil tussen een SSD en een HDD is dat een SSD doorgaans 10 keer sneller is en geen bewegende onderdelen heeft. Hierdoor wordt de levensduur van je schijf immens verlengd. Een SSD is doorgaans wel duurder dan een HDD.

Bekijk hier alle interne SSD's en interne HDD's.

Externe SSD/HDD

De externe SSD’s en HDD’s werken op dezelfde manier als interne opslag. Het enige verschil is dat deze niet in de computer worden geïnstalleerd, maar dat je ze gewoonweg kan verbinden met een USB-kabel. Deze kan je ook in verschillende opslagcapaciteiten en snelheden krijgen. Externe opslag is supermakkelijk in gebruik, je steekt het in en je kan ermee aan de slag!

Bekijk hier alle externe SSD's en externe HDD's.

NAS

Een NAS server (of Network attached storage) koppel je aan jouw eigen netwerk en kan je ook van buitenaf bereiken. Zo blijven je bestanden altijd binnen handbereik, waar je ook bent. Je kan dit vergelijken met een harde schijf die voorzien is van een netwerkaansluiting. Op deze manier bouw je jouw eigen “Cloud-storage”. Hierdoor hebben alle gebruikers in jouw thuisnetwerk toegang tot deze files. Geen nood, je kan ervoor zorgen dat niet iedereen zomaar jouw bestanden kan zien. Een NAS kan je vaak aanpassen aan persoonlijke voorkeur.

Bekijk hier alle NAS systemen.

Dockingstations en accessoires

Onze accessoires helpen jou bij het aansluiten van jouw harde schijf.

Bekijk hier alle dockingstations, adapters , wisselframes.



Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten