RC helikopters

Met een RC helikopter oefen je jouw vliegkunsten en laat je iedereen zien wat voor goede piloot je bent. Jonge piloten in opleiding vliegen het beste met een speelgoed helikopter en de doorgewinterde vliegenier kan beter overweg met een uitgebreider model afstandbestuurbare helikopter waar meer functies opzitten. RC helikopters bestuur je met een afstandsbediening die voorzien is van een radiozender (RC = radio control). Een bestuurbare helikopter laten vliegen is overigens niet gemakkelijk en vergt dus flink wat oefening. Met een kleinere RC helicopter kun je thuis goed oefenen met vliegen, terwijl een grotere radiografische helikopter meer geschikt is voor buiten. Daarom moet je eerst wat zaken voor jezelf op een rijtje zetten voordat je een RC heli gaat kopen.

Wil je alleen in je eigen huis gaan vliegen of ga je liever naar buiten met de RC helikopter? Let dan op het formaat van je nieuwe radiografisch bestuurbare helikopter. De kleinere modellen zijn namelijk geschikter voor binnen en de grote modellen voor buiten. Het voordeel van de kleinere RC helikopters is dat ze veel gevoeliger zijn dan de grotere exemplaren. Ze reageren veel gemakkelijker op kleine bewegingen en luchtstromingen, zodat je hier over een zeker instinct en snelle reactietijden moet beschikken.

Ben je een beginner of al een gevorderde piloot? Voor beginners is een op afstand bestuurbare helikopter met een coaxiaal rotorsysteem ideaal. De meeste bij ons verkrijgbare RC helicopters hebben zo’n systeem. Een coaxiale helikopter heeft twee hoofdrotors die in verschillende richtingen draaien. Dit systeem houdt de RC helikopter horizontaal, wat zorgt voor een stabielere vlucht. En stabiliteit is belangrijk voor een beginner. Met een RC helikopter coaxiaal rotorsysteem verminder je dus aanzienlijk het risico op crashen. Ben je al een ervaren piloot, dan kan je ook voor een ander rotorsysteem kiezen.

En zoals bij zoveel dingen geldt ook voor vliegen met een RC helikopter: oefening baart kunst!Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten