Waarom moet je snoeien?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om te snoeien. Om te kunnen groeien, hebben bomen, struiken en hagen de juiste verzorging nodig. Door een boom te snoeien, zorg je ervoor dat de boom de gewenste vorm krijgt of houdt, en dat deze gezond blijft. Bij fruitbomen is de opbrengst beter als ze gesnoeid worden.

Voor de meeste bomen, struiken en planten is februari de beste tijd om te snoeien.

Heggenscharen - Snoei je heg in vorm

Snoeien is belangrijk om je haag in topvorm te houden. Hiervoor kun je een elektrische-, accu- of handheggenschaar gebruiken. Deze zijn geschikt voor het knippen van heggen en struiken. Heb je niet veel te knippen? Met een handheggenschaar geef je kleine hagen perfect vorm. Een elektrische heggenschaar is krachtiger dan een accuheggenschaar, maar je bent wel gebonden aan een stopcontact.

Een heg snoei je twee keer per jaar: één keer rond mei en één keer rond juli.

Takkenscharen
Knip met kracht

Voor het knippen van dikke takken is het aan te raden om een takkenschaar te gebruiken. Dankzij het POWER CUT-systeem kunnen ook takken met een grote doorsnede moeiteloos worden gesnoeid. De ergonomische greep, hoogwaardige kwaliteit en innovatieve bladtechnologie zorgen voor comfortabel en ergonomisch werken.

Bekijk alle takkenscharen

Snoeischaren
Perfect snoeiwerk

Het hebben van het juiste snoeigereedschap zorgt ervoor dat anders vervelende klusjes snel en simpel te doen zijn. Met een snoeischaar knip of snij je eenvoudig dunne takken. Door de ergonomisch gevormde handgreep is het gebruik van de snoerschaar ook bij langdurig gebruik comfortabel.

Bekijk alle snoeischaren


Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten